Slavnosti města letos opět nebudou

ŠUMPERK – Ani letos se v Šumperku neuskuteční tradiční slavnosti města. Ty neproběhly ani vloni. Důvod zrušení zůstává stejný – koronavirus. Radnice slibuje, že alespoň část programu nahradí v září.

Částečná náhrada za zrušené slavnosti města má přijít na konci léta. Foto: -red-

„Přestože jsme na přípravách slavností pracovali od začátku roku, v rozhodnou chvíli nebylo vůbec jisté, zda bude možné akce pro větší počet lidí pořádat. Proto se letos slavnosti města neuskuteční,“ potvrzuje informaci z úvodu článku Bohuslav Vondruška, vedoucí oddělení kultury a vnějších vztahů šumperské radnice. 

"Držme si pěsti"

Slavnosti města se v minulosti konaly vždy začátkem června. Pokaždé lidem nabídly třídenní nabitý program včetně velkého ohňostroje. Akce se koná u příležitosti připomenutí šumperského sněmu, který se ve městě uskutečnil v roce 1490. Do Šumperka se tehdy sjeli zástupci moravských a slezských knížectví, aby jednali o dalším osudu českých zemí.

Částečnou náhradou za další zrušený ročník mají být zářijové Svatováclavské slavnosti spojené s Medovým dnem. „Držme si tedy pěsti, aby epidemie koronaviru ustoupila a mohli jsme se v září v Sadech 1. máje potkat,“ uzavírá Vondruška.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava