Kulturák se zařadil do elitní společnosti kvalitní socialistické architektury

ŠUMPERK - Dům kultury Šumperk byl zařazen mezi třicítku staveb, které se dostanou do knižního projektu KULTURÁKY. Publikace mapuje české kulturní domy, které vynikají architektonickou nebo designovou hodnotou. Projekt je dílem spolku Architektura 489, který sdružuje nadšence upozorňující na ojedinělé stavby z let 1948 – 1989.

Zástupci spolku Architektura 489 navštívili minulý týden dům kultury.

„Zástupci spolku Architektura 489 fotograf Pavel Hrubý, produkční Nové scény Národního divadla Daniela Šrámková a student dějin umění Lukáš Veverka nás navštívili v druhém dubnovém týdnu a neskrývali své nadšení z toho, jak se v našem domě kultury mnoho architektonických i designových prvků dochovalo v dobrém stavu,“ uvedla šéfka DK Šumperk Hana Písková. 

Kniha vyjde do konce roku

Spolek Architektura 489 si klade za cíl mapovat a upozornit na kvalitní československou architekturu z let 1948 – 1989, která často trpí kvůli nálepce „socialistická“. Na webových stránkách spolku najdou zájemci volně dostupnou databázi staveb, která je stále doplňována.

"Kniha KULTURÁKY vyjde do konce letošního roku v nákladu dva tisíce kusů,“ doplnil Pavel Hrubý ze spolku Architektura 489.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava