Rekord na kole v Arábii a šílená jízda tuk tukem po Africe. Retro pozve na svérázné dobrodruhy

ZÁBŘEH - Hned dvakrát pozve v polovině října za hranice možného biograf Retro. Do Zábřehu totiž dorazí dva svérázní cestovatelé, jeden z Hranic na Moravě, druhý až ze šumavského podhůří.

Africká jízda je strhující dobrodružný film, který diváky zavede na dobrodružnou cestu za řídítky tuk tuku. Foto: zk

Nejprve v úterý 15. října nabídne projekci filmu sympatického cestovatele Tomáše Vejmoly Africká jízda. Jedná se o strhující dobrodružný film, který diváky zavede na 111 dní dlouhou cestu napříč Afrikou, na níž se Tomík a kameraman David Žváček setkávají s divokou přírodou, exotickými zvířaty a fascinujícími domorodými kmeny.

„Tomáš přijede svůj zbrusu nový filmový dokument do Zábřehu osobně uvést a divákům představit svoji devět tisíc kilometrů dlouhou dobrodružnou cestu napříč africkým kontinentem, kterou absolvoval zcela netradičně za řídítky tuk tuku,“ pozval do kina nejen všechny příznivce adrenalinu pořadatel Zdeněk David.  

Čtyři tisíce kilometrů přes Arábii

Hned následující den – ve středu 16. října – do Retra dorazí další svérázný dobrodruh – prachatický Tadeáš Šíma. Ten bude v kině vyprávět o své tisíce kilometrů dlouhé cestě přes Arabský poloostrov, kterou absolvoval opět netradičně, tentokrát v sedle bicyklu.

„Tadeáš našlapal přes Arábii čtyři tisíce kilometrů a jako první Čech přejel na kole celou Saudskou Arábii. Po přednášce nabídneme možnost zakoupit si Tadeášovu knihu Na kole přes Afriku a letošní novinku Doma na cestách,“ doplnil za pořadatele David.

Obě cestovatelské akce mají začátek v obvyklých 17 hodin.

Tadeáš Šíma.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest