Dva Tomášové, jeden ilegální děda a banda primitivů. Džemfest láká na nabitý program

ŠUMPERK - Oblíbený Džemfest, který se už 24 let koná v říjnu v Šumperku, letos nabídne nabitý hlavní program i zajímavé doprovodné akce. Nebude chybět výroční filmová scéna nebo klubová oslava narozenin kultovní kapely Sioux. Festival vyvrcholí v pátek 18. října v šumperském kulturáku, kde vystoupí Tomáš Klus, Thom Artway, Děda Mládek Illegal Band a další.

Návštěvníci Džemfestu se mohou těšit na energickou show zpěváka Tomáše Kluse a jeho Cílové skupiny. Foto: archiv

„Letošní hlavní program vzdává hold písničkářství. Všichni účinkující hrají písně v ryzí podobě, jejich skladby obstojí samy o sobě bez velkých produkcí a aranží. Věříme, že si návštěvníci rádi zazpívají všechny hity, které během Džemfestu zazní,“ uvedl za pořadatele Tomáš Drenka.  

V bohatém programu 24. ročníku šumperského festivalu vystoupí také legendární kapela The Primitives Group v čele s Ivanem Hajnišem, která v roce 1965 položila základ české psychedelic rockové scéně a jejíž dva členové Míťa Mistakidis a Ivan Drimaj pocházejí ze Šumperka.  

„Na Džemfestu navíc dostanou šanci i talentovaní mladí umělci, kteří uspěli v naší vyhledávací soutěži Radiotalent. Těšit se můžete na absolutního vítěze kapelu Pjena z Karlových Varů,“ doplnil za pořadatele Ondřej Polák.

Pulp Fiction, DJs Coconut a Sioux 

Džemfest nabídne také oblíbenou Džem Up Party se soutěžemi a DJs Coconut v Art Clubu v pátek 11. října, After Džem na Disco 1 v pátek 18. října nebo klubovou oslavu 30 let ikonické šumperské formace Sioux, a to 26. prosince. 

Atraktivní bude i letošní filmová scéna, která ve čtvrtek 17. října uvede kultovní "Tarantinovku" Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Projekce se uskuteční u příležitosti 30. výročí premiéry.

Děti z domovů zažijí Můj první fesťák 

Akce bude mít tradičně také charitativní rozměr. Pořadatelé pozvou do Šumperka na celý víkend na dvacet dětí z dětských domovů z celé Moravy v rámci „džemfestového“ projektu Můj první fesťák. 

Vstupenky na hlavní večer jsou k mání v pokladně DK Šumperk nebo si je mohou zájemci objednat pohodlně přes webové stránky www.dzemfest.cz. Zde také najdou podrobné informace o festivalu, který je držitelem prestižní Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury a Ceny města Šumperka. 

Facebook událost ZDE

DOPROVODNÝ PROGRAM DŽEMFEST 2024 

> Pátek 11. října, Art Club // 19.00, vstupné grátis 

DŽEM UP – MARMELÁDOVÁ CHALLENGE

Přijď se se nahodit na tu správnou festivalovou atmosféru za doprovodu šlapavých rytmů Coconut DJs a zároveň si zasoutěžit o skvělé ceny včetně vstupenek na nejlepší mejdan roku :)

> Čtvrtek 17. října, kino OKO // 20.00, vstupné: 160 Kč, se vstupenkou na Džemfest 140 Kč 

PULP FICTION: HISTORKY Z PODSVĚTÍ 30. VÝROČÍ

Věřili byste tomu? Zed's Dead a další hlášky z kultovní Tarantinovky mají už 30 let! Proto majitel práv souhlasil a výjimečně na jediný týden uvolnil film znovu do kino distribuce. Přijďte si ještě jednou užít Pulp Fiction na stříbrném plátně se super zvukem.

> Pátek 18. října, Disco 1 // 22.00, vstupné se vstupenkou na Džemfest grátis  

AFTER DŽEM

Nestačila ti nálož muziky, drinků a kámošů v kulturáku? Tak doval pokračovat na Disco 1, kde ti DJ’s zahrají do ranních hodin a barová crew tě zavalí skvělými drinky! Na áftrošku přislíbili dorazit účinkující z Džemfestu.

> Čtvrtek 26. prosince, H-club // 20.00, vstupné: 200 Kč 

X-DŽEMAS: SIOUX 20.25.30

Tradiční Štěpánská se šumperskými indiány tentokrát netradičně pod hlavičkou Džemfestu. Jedinečný večírek nabušený hosty připomene tři výročí: Neutuchající veselí 30 let, Sioux 25 let, Štěpánská 20 let.

Thom Artway.

Děda Mládek Illegal Band.

The Primitives Group.

Pjena.

Tomáš Klus.

Pulp Fiction.

Sioux.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček