V Zábřehu pořádají benefiční koncert pro oběti povodní

ZÁBŘEH - Město Zábřeh, Zábřežská kulturní, římskokatolická farnost a Komunitní centrum Postřelmovská 14 srdečně zvou na benefiční koncert, jehož výtěžek bude zaslán na pomoc obětem nedávných ničivých povodní. Všichni, kteří chtějí podpořit dobrou věc, jsou zváni v neděli 29. září do kostela sv. Barbory, kde od 16 hodin vystoupí jeden z nejprestižnějších hudebních souborů současnosti – Smetanovo trio.

Smetanovo trio odehraje v Zábřehu benefiční koncert pro oběti povodní. Foto: zk

V programu zazní skladby českých hudebních velikánů Vítězslava Nováka, Bohuslava Martinů a Bedřicha Smetany. Renomované trio tvoří klavíristka Jitka Čechová, talentovaná houslistka Markéta Janoušková a přední český violoncellista Jan Páleníček.

„Půjde o koncert benefiční a celý jeho výtěžek bude věnován na transparentní účet zřízený Charitou, odkud jsou finanční dary zasílány jako adresná pomoc rodinám zasaženým povodní. Jde tedy o přispění na okamžitou pomoc nejvíce postiženým, kterým voda vzala vše z jejich domovů,“ uvedl za pořadatele Zdeněk David ze Zábřežské kulturní.  

Vstupné bude dobrovolné nebo 200 korun

Koncertní vystoupení světově ceněného Smetanova tria se koná pod záštitou starosty města Františka Johna. Vstupné na akci je dobrovolné s tím, že pořadatelé benefice doporučují minimální příspěvek ve výši 200 korun.

Koncert mohou zájemci podpořit i zakoupením vstupenky v hodnotě 200 korun, a to buď online na webových stránkách www.kulturak.info, nebo v zábřežském infocentru.




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček