Letní Cimbálove nabídne čtyři dny plné hudby, zpěvu a tance

ŠUMPERK - Multižánrová hudební přehlídka Cimbálove nabídne po jarním předkrmu další, tentokrát čtyřdenní program. Hrát, zpívat a tančit budou lidé po celém Šumperku. Festival vypukne ve čtvrtek 1. srpna a skončí v neděli.

Oblíbenou součástí festivalu Cimbálove je závěrečné společné jamování muzikantů. Foto: Jiří Lubojacný

Hned první srpnový den se mohou zájemci seznámit s maďarskými, romskými a židovskými písněmi v podání kapely Nótaband. Koncert se uskuteční v H-clubu.

"Pěvecký a taneční workshop zaujme páteční odpoledne na stejném místě a účastníci dostanou možnost zapracovat na svém pěveckém projevu a vyzkouší si kroky čardáše z Kopanic. Odměnou se stane potom řádný večírek s Lidovou Hudbou Metošé," zve na další z pořadů Alois Pospíšil, hlavní pořadatel festivalu.

Ondráš předvede i akrobacii

Sobotní program vypukne v 11 hodin, kdy muzikanti spustí pěkně od podlahy na “Točáku”. Na Hlavní třídě se lidem představí Hudci, Cimbálka CML a další. Hrát budou až do chvíle, než se ve čtyři hodiny odpoledne otevře brána Pavlínina dvora a návštěvníci dostanou možnost zažít vystoupení Brněnského Valášku, Cimbálové muziky Parádnica a Folklorního souboru Výkvet, na které naváže společné hraní, neboli jam session, a to až do půlnoci. 

Nedělní perličkou se stane vystoupení VUS Ondráš, což je jediné české profesionální folklorní těleso. Návštěvníci se mohou těšit na program zvaný Ondrášovské putování, který je provede od kraje jihočeských rybníků, přes Moravu až na temperamentní Slovensko. "Užijete si jak české kolové tance, tak i tance ze Slovácka, pokocháte se pestrostí krojů několika regionů a na závěr vás tanečníci ohromí akrobatickými tanečními kreacemi z oblíbené Myjavy. Toto vystoupení zaujme každého milovníka folklorní hudby a tance," slibuje Alois Pospíšil.

Po celou dobu v Pavlínině dvoře atmosféru doladí stánkový prodej, vinaři a další občerstvení.  

Více informací a podrobný program přinášejí webové stránky cimbalove.cz.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest