Loučná chystá slavnosti. Návštěvníci se mohou těšit na adrenalin, zábavu i koncerty hvězdných kapel

LOUČNÁ NAD DESNOU - Záchranáři také letos pořádají v podhůří Jeseníků Den s Horskou službou. Celodenní interaktivní prezentace Horské služby plná záchranářských ukázek, vzdělávání, zábavy a sportu se uskuteční v sobotu 20. července od 10 do 17 hodin v zámeckém parku v Loučné nad Desnou. Poté bude následovat atraktivní hudební program s kapelami The Silver Spoons nebo O5 a Radeček. Vstup je zdarma.

Den s Horskou službou láká do Loučné každý rok davy lidí. Foto: archiv

 „Jedním z pilířů práce Horské služby je prevence a osvěta, které bude Den s Horskou službou skutečně plný. Z akce plné zábavy i vzdělávání se pomalu stává tradice. Pořádáme ji už popáté a na místě je poděkování jak návštěvníkům, tak sponzorům,“ uvedl náčelník Horské služby René Mašín. 

Bohatý celodenní program v zámeckém parku v Loučné nad Desnou je ušitý na míru pro všechny věkové kategorie, ale nejvíc pro mládež. „Děti se budou moci povozit na dvou lanovkách, vyzkoušet si obratnost na lanovém žebříku a pohyblivé kládě, podívat se do opravdového záchranářského vrtulníku nebo zkusit slack – line,“ láká hlavní organizátor akce a horský záchranář z Jeseníků Roman Fišnar.

Vylosovaní šťastlivci se proletí vrtulníkem

Horoslužebníci chystají také prohlídku vybavení a techniky horské služby, představení práce kynologů, komentované ukázky technických zásahů a ošetřování zraněného či ukázka evakuace paraglidisty ze stromu. K vidění bude také odpalování lavinového batohu. Pro děti pak záchranáři připravili zajímavý soutěžní program s plněním úkolů na stanovištích a následnou možností získat chutné a praktické ceny.

"Za kompletně vyplněné hrací karty se mohou lidé zúčastnit slosování o vyhlídkové lety vrtulníkem, volné vstupy do aquaparku, bazénu a výjezdy lanovkou," doplnil Fišnar.

Na místě pak budou stánky z řad partnerů Horské služby, takže hravé vzdělávání připravili například kolegové z aplikace Záchranka, projektu Bezpečně na kole nebo transfúzní služby AGEL. Zájemci si mohou nechat zjistit například svou krevní skupinu, zkusit si jízdu zručnosti, nasadit si tzv. opilé brýle nebo si nainstalovat a vyzkoušet na horách tolik potřebnou aplikaci Záchranka.

Ostatní partneři podpořili akci materiálně nebo finančně a jedním z hlavních partnerů akce je skupina ČEZ.

Více informací o akci přinášejí webové stránky www.denshorskousluzbou.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj