Nejvoňavější festival nabídne skvělé koncerty a potěší všechny smysly

BEZDĚKOV - Už tradičně o svátcích 5.-6. července vypukne na Levandulovém festivalu v Bezděkově dvoudenní oslava vůní, chutí a muziky. Uprostřed rozkvetlého levandulového pole mohou lidé zapomenout na všechny starosti a strávit čas se svými nejbližšími. Nabitý program myslí na všechny - děti, dospělé i prarodiče.

Levandulový festival v Bezděkově nabízí návštěvníkům jedinečné prostředí. Foto: archiv

Tradice zůstávají, a proto letošní 8. ročník Levandulového festivalu bude opět moderovat Vladimír Kořen z pořadu Zázraky přírody v České televizi. Ani o hudební hvězdy nebude nouze. Návštěvníci se mohou těšit na hitovky od šumperské kapely O5 a Radeček, úspěšného písnikáře Pavla Calltu, stálici české pop music Petru Janů nebo na kapelu Stracené ráj a další.

“Každý rok se snažíme program poskládat tak, aby si u nás na statku opravdu užila celá rodina. Letošní novinkou budou dětské dílničky a farmářská stezka. A nebude jeden velký pivovar jako loni, ale dáme prostor více malým pivovarům,“ prozradil hlavní organizátor festivalu Lukáš Drlík a dodal: “Chtěli bychom opět realizovat i jógu v levandulovém poli, o kterou byl loni velký zájem.”

Na pódiu proběhne také cooking show s ochutnávkou. V přímém přenosu hosté uvidí vaření s levandulí. Zajímavosti a příběhy ze světa hospodaření na farmách a statcích se dozví během rozhovorů s atraktivními hosty.

Pro milovníky levandule jsou připraveny komentované prohlídky statku, focení v levandulovém poli, levandulová stezka, krámeček s levandulovými produkty a galerií a všude přítomná vůně levandule.

Levandulové pivo i klobásy

"Levanduli můžete vychutnávat nejen relaxem přímo mezi voňavými řádky, ale také svými chuťovými pohárky v podobě levandulového piva, levandulové limonády, levandulového vína, levandulové klobásy, levandulového cideru, makronek, levandulové kávy i míchaných drinků. Na památku si můžete odnést levandulovou sazeničku, levandulové tričko nebo jiné upomínkové předměty," vypočítává z nabídky Lukáš Drlík.

Součástí festivalu bude také jarmark regionálních producentů, kteří nabídnou své výrobky zejména z oblasti Hané a Jeseníků.

Online vstupenky jsou v prodeji na www.levandulovystatek.cz.





INZERCE
Mrkni na reality Mrkni na reality

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava