Architekt Petr Hájek představí studii na rekonstrukci domu kultury

ŠUMPERK - Uznávaný architekt Petr Hájek, který v předchozím období pracoval se svým týmem na rekonstrukci věhlasných Císařských lázní v Karlových Varech nebo na studii, díky níž projde velkou proměnou pražská Invalidovna, představí šumperské veřejnosti budoucí podobu budovy Domu kultury Šumperk.

Profesor Petr Hájek patří mezi nejžádanější architekty současnosti. Pro Šumperk navrhne podobu rekonstrukce domu kultury. Foto: dk

„Během setkání s profesorem Petrem Hájkem se návštěvníci dozvědí, jakými změnami více než čtyřicet let stará budova domu kultury projde a proč jsou navrhované úpravy potřebné. Bude samozřejmě i prostor pro dotazy,“ uvedla šéfka kulturáku Hana Písková. 

Architekt vidí do budoucna dům kultury v Šumperku jako reprezentativní pavilon obklopený krásným parkem. Počítá se s větší multifunkčností velkého sálu, novým sálem pro klubové akce, zelenými střechami i zajímavou fasádou.

Kapacita míst je omezena

„Loni jsme se s celým týmem domu kultury vydali pracovně do Litomyšle podívat se do multifunkčního sálu, který Petr Hájek navrhoval. Sledovali jsme také slavnostní otevření zrekonstruovaného objektu Císařských lázní v Karlových Varech, kde vznikl nový kulturní sál podle studie pana profesora. Na novou podobu našeho kulturního domu se moc těšíme,“ doplnila Písková.

Na sklonku loňského roku proběhly v DK Šumperk důležité průzkumy stavby od geologického až po stavebně historický. V současné době na přípravách rekonstrukce pracují projektanti opavského Atelieru 38.

Veřejné setkání s architektem Petrem Hájkem se uskuteční v úterý 23. dubna v 16 hodin v G-klubu Domu kultury Šumperk. Vstup je volný. Kapacita míst je však omezena. Zájemci si mohou místa rezervovat online nebo v pokladně DK.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava