Hudba bez hranic oslaví jubileum ve velkém stylu. S Vojtou Dykem, kapelou O5 a Radeček nebo novou dávkou filmové muziky

DOLNÍ STUDÉNKY - Jubilejní 20. ročník festivalu Hudba bez hranic se uskuteční od 14. do 15. června v Dolních Studénkách a v Šumperku. Program nabídne vystoupení stovek účinkujících z tuzemska i zahraničí. Návštěvníci se mohou těšit na velkolepý koncert filmových melodií, show novopečených slavíků O5 a Radeček nebo vystoupení populárního zpěváka Vojtěcha Dyka a jeho kapely D.Y.K.

V Dolních Studénkách letos vystoupí také úspěšný zpěvák Vojta Dyk. Foto: ds

„Festival vznikal původně jako přehlídka dechových hudeb a mažoretek. Dnes v programu dostávají prostor i jiné hudební žánry, atraktivní pro širší veřejnost. Letos tak na Šumpersku přivítáme kapely a mažoretková uskupení z pěti zemí, mimo jiné z Finska a Slovinska. Celkem budeme hostit pět stovek umělců,“ prozradil Radim Sršeň, organizační ředitel festivalu.

Dvacátý ročník festivalu Hudba bez hranic odstartuje v pátek 14. června, kdy publikum rozvlní místní kapela Vlny. Po nich s obrovskou dávkou pozitivní energie vtrhne na podium Vojta Dyk, který publiku představí nový hudební projekt D.Y.K. Závěr večera bude patřit show oblíbené kapely O5 a Radeček, která fanoušky rozezpívá celou řadou zlidovělých šlágrů, jako jsou Hory, Vloupám se, BRA3 nebo aktuálně nejhranější skladba v českých rádiích I tak to za to stojí.

Šumperkem projdou stovky mažoretek a muzikantů

V sobotu 15. června kolem půl desáté dopoledne projdou dechové hudby s mažoretkami centrem Šumperka. Po průvodu vystoupí tradičně „na točáku“ a v parku „u sovy“ před vlastivědným muzeem.

Odpoledne se program přesune do Dolních Studének. Od 13.45 hodin projde obcí paprskový průvod a na něj po čtrnácté hodině  v místním kulturním areálu navážou jednotlivá vystoupení hudebních účastníků festivalu z ČR, Slovenska, Slovinska, Finska a Polska. Sobotní večer vyvrcholí koncertem filmové hudby s videoprojekcí v podání Dechového orchestru Zábřeh, jeho sborem a sólisty. Letos se posluchači mohou těšit na zbrusu nový hudební kousky, jako jsou Snowboarďáci, Piráti z Karibiku nebo směs pohádek Tajemství staré bambitky. Festival a celý hudebně nabitý sobotní den zakončí velkolepý ohňostroj.

Víkend plný zážitků

„Jsme pyšní, že se nám daří do Studének lákat zvučná jména a hudební hosty z takové dálky. Při pohledu na letošní jubilejní program se už teď nemůžeme festivalu dočkat. Přijďte si s námi i vy užít víkend plný nejen hudebních zážitků,“ pozval jménem celého organizačního týmu Radim Sršeň.

Vstup na akce festivalu je zdarma, zpoplatněn je pouze páteční program. Za trojkoncert kapel Vlny, O5 a Radeček a D.Y.K. s Vojtou Dykem zaplatí návštěvníci v předprodeji 490 korun, na místě pak o stovku navíc.

Podrobný program spolu s informacemi o jednotlivých souborech je umístěn na webových stránkách festivalu.

Hudební skupina O5 a Radeček.




INZERCE
Mrkni na reality Mrkni na reality

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
AZ Ekotherm
INZERCE
TV Morava