Filmový klub přichází s další novinkou. Do Šumperka přijede Karel Och

ŠUMPERK - Vzácnou návštěvu přivítá v pátek 12. dubna šumperský filmový klub. Karel Och, umělecký šéf MFF Karlovy Vary uvede v kině Oko snímek Já Kapitán. Pořad se uskuteční v rámci nového cyklu Panorama dramaturga, který v šumperském biografu představí význačné osobnosti na poli teorie filmu z Česka i zahraničí. O další oživení místního filmového klubu se postaral jeho nový vedoucí Eduard Špička.

Karel Och uvede italský film renomovaného tvůrce Mattea Garroneho Já Kapitán. Foto: oko

"Je nám ctí, že jako prvního hosta cyklu Panorama dramaturga můžeme přivítat  uměleckého ředitele MFF Karlovy Vary pana Karla Ocha. S festivalem je spjatý více než dvacet let a vedení programu převzal před několika lety od paní doktorky Evy Zaoralové. Za dosavadní působení se setkal s největšími hvězdami a zasedal v nespočtu porot filmových festivalů po celém světě, včetně soutěže Un Certain Regard na nejprestižnějším filmovém festivalu ve francouzském Cannes," představuje hosta Eduard Špička.

Stříbrný lev za nejlepší režii

Karel Och v Šumperku uvede italský film renomovaného tvůrce Mattea Garroneho Já Kapitán (or. lo Capitano). Snímek byl oceněn Stříbrným lvem za nejlepší režii na festivalu v Benátkách a nominován na Oscara, Zlaté glóby i Evropské filmové ceny.

"Dospívajícího chlapce Seydua, který se spolu se svým bratrancem Musou rozhodne opustit senegalský Dakar a vydat se na cestu do Evropy, doprovází řada překážek. Během cesty se mění z lidí na zboží a zvířata, až se nakonec ze Seydua stává hrdina. Epický příběh diváky provede nebezpečím na poušti i moři, kde se sny, ambice a naděje mění v prostý boj o přežití," popisuje základní dějovou linku filmu Kamil Navrátil, ředitel šumperského biografu.

Vstupenky na filmový klub se začátkem v 19.15 hodin jsou dostupné na webových stránkách kina.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava