Na plátna kin míří Dejvice. Přímý přenos divadelního představení pobaví diváky v Šumperku i Zábřehu

ZÁBŘEH, ŠUMPERK - Po loňském úspěchu představení "Ucpanej systém v kinech" vtrhne letos Dejvické divadlo na stříbrná plátna znovu. A to v neděli 7. dubna s oblíbeným titulem Elegance molekuly. Přímý přenos populární inscenace uvede od 19 hodin kino Retro v Zábřehu i šumperské Oko.

Hlavní roli v příběhu o geniálním vědci Antonínu Holém ztvárňuje oblíbený herec Martin Myšička. Foto: zk

„Také v našem kině si mohou diváci užít tento přímý přenos jedné z nejúspěšnějších a nejoceňovanějších inscenací současného repertoáru divadla – hru Petra Zelenky Elegance molekuly,“ zve na kulturní událost vedoucí zábřežského biografu Věra Smrčková.

Ústřední postavu v příběhu o geniálním vědci Antonínu Holém, který revolučním způsobem změnil léčbu HIV a žloutenky, ztvárňuje Martin Myšička. V dalších rolích diváci spatří například Ivana Trojana, Veroniku Khek Kubařovou, Pavla Šimčíka nebo Vladimíra Polívku.

Nejlepší divadelní novinka

Elegance molekuly dává nahlédnout do života jednoho z nejvýznamnějších chemiků 20. století Antonína Holého, který zásadně ovlivnil životy lidí po celém světě svými objevy antivirotik používaných při nákaze virem HIV, hepatitidy typu B či oparů. Petr Zelenka ve své hře odkrývá život tohoto geniálního vědce a zachycuje jeho cestu během výzkumu léčivé molekuly i strasti vzniku léků skrze farmaceutické firmy. Hra byla oceněná Cenou divadelní kritiky za rok 2018 jako nejlepší česká divadelní novinka.

Pořadatelé připomínají, že tituly přenášené z Dejvického divadla jsou snímány špičkovou záznamovou technikou. Předpokládaná délka představení je 150 minut včetně přibližně dvacetiminutové přestávky. Vstupenky v ceně 350 korun si mohou zájemci zakoupit online na www.kinoretro.cz nebo na www.kinosumperk.cz.

 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava