Písničkářská legenda se vrací do Šumperka

ŠUMPERK – Ikona české folkové scény, písničkář Jaromír Nohavica koncertuje zřídka. Ovšem pokud lze některé město označit za jeho vyvolené, pak je to Šumperk, kde letos připravuje další z mnoha šumperských sólových recitálů. Očekávaný koncert se odehraje v pondělí 27. května, vstupenky jdou do prodeje už po velikonočních svátcích ve čtvrtek 4. dubna.

Mnohé písničky Jaromíra Nohavici zlidověly. Těžko tvrdit, která z nich je ta nejoblíbenější. Foto: dk

„Jsme moc rádi, že Jaromír Nohavica si ve své nabitém diáři opět našel volný termín pro šumperské fanoušky, které přijede pozdravit po třech letech. Předprodej vstupenek v cenovém rozmezí od 690 do 890 korun zahájíme o půl třetí odpoledne. Zájemci si je mohou pořídit z pohodlí domova online přes stránku smsticket, nebo osobně v naší pokladně,“ sdělila produkční domu kultury Michaela Horáková. 

Vstupenky na vystoupení Jaromíra Nohavici nepůjdou zarezervovat telefonicky ani prostřednictvím webových stránek, počet bude navíc omezen na šest kusů pro jednu osobu. Pořad není vhodný pro děti do 15 let. 

Po boku Cohena a Cavea

Jaromír Nohavica patří mezi legendy českého folku, mnohé jeho písničky prakticky zlidověly, jsou to například Dokud se zpívá, Kometa, Tři čuníci, Vlaštovko leť, Milionář, Ladovská zima, Jizva na rtu nebo Ostravo. Velkou předností jeho skladeb je bohatý slovník, cit pro jemný humor, satiru a jazykové hříčky.

Jako první z českých písničkářů se stal nositelem ceny Premio Tenco, která je každoročně udělována v rámci Festivalu autorských písní v italském San Remu. Toto významné ocenění v minulosti získali Nick Cave nebo Leonard Cohen. 

„Pravidelní návštěvníci koncertů Jarka Nohavici si již zvykli na to, že jsou vždy nově dramaturgicky sestavené, proto se rozhodně mohou těšit na spoustu překvapení. Na současných vystoupeních ho na akordeon a klavír doprovází vynikající polský muzikant Robert Kuśmierski a na perkuse a bicí Pavel Plánka z Plzně," dodává Horáková. 

Více informací najdete na dksumperk.cz a nohavica.cz






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava