Expedička nabídne film s Adamem Ondrou nebo výpravu do Černobylu

ZÁBŘEH - Vychutnat si Expediční kameru v digitálním kině s perfektním obrazem a zvukem může každý, kdo dorazí na 12. ročník tohoto festivalu cestovatelských a outdoorových filmů. Součástí programu bude také losování o zajímavé ceny a nabídka originálního občerstvení o přestávkách. Oblíbená "Expedička" zavítá do zábřežského kina Retro v sobotu 23. března, promítání odstartuje v 16 hodin.

Olympionik Vavřinec Hradílek podnikl dobrodružnou výpravu po Bangladéši. Foto: zk

Ani letos milovníci dobrodružství a objevování nepřijdou o překrásné záběry divoké přírody, tipy pro vlastní cestování a také obdivuhodné sportovní výkony.

„Festival nabídne exkluzivně nový film Lezci s Adamem Ondrou, návrat české expedice k indiánskému kmeni Matsés ztraceném v hlubinách Amazonie nebo kajakáře Vavřince Hradílka sjíždějícího na vypůjčeném kajaku řeku Gangu v Bangladéši. V rámci doprovodného programu letos promítneme film Černobyl na kolečkách, na který naváže beseda s účastníky výpravy na Ukrajinu: handicapovaným sportovcem Honzou Duškem, který bojuje s roztroušenou sklerózou, a spoluautorem filmu Petrem Hirschem,“ láká na taháky závěrečné akce letošního Welzlování Zdeněk David. 

Nejlepší film vyberou diváci 

Vstupenky na Expediční kameru by si měli zájemci pořídit v předstihu – jsou totiž na místa a v předprodeji za výhodnější cenu. Nejlepší festivalový film vyberou tradičně diváci prostřednictvím anketních lístků, které budou na závěr slosovány.

Podrobné informace o festivalu nabízejí webové stránky kulturak.info nebo expedicnikamera.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava