Vánoční večírek na Velikonoce? Dying Passion lákají na rockmetalovou pomlázku

ŠUMPERK - Jubilejní desátý ročník vánočního večírku Mezi svátky na sklonku minulého roku byl ze zdravotních důvodů zrušen. Avšak pořadatelé nenechali metalové fanoušky truchlit dlouho. Na Velikonoce vypukne v šumperském H-clubu náhradní akce, a to přímo na Velký pátek 29. března od sedmi hodin večer.

Kapela Elbe se poprvé představí s novým zpěvákem Pavlem Hrnčířem (na snímku uprostřed). Foto: sj

Hlavní hvězda večera, domácí formace Dying Passion, má na kontě stovky odehraných koncertů a devět řadových alb. Během let se od metalu posunula do postrockové a melancholicko rockmetalové náladotvůrné polohy s dominantním zpěvem Zuzany Jelínkové. 

Další účinkující kapela s názvem Elbe patří mezi to nejlepší, co domácí post/doom rocková scéna nabízí. Kapela v čele se Standou Jelínkem a Martinem „Spacoshem“ Peřinou po rockově laděném debutu Sudety vydala následné album Eschatology (2020), kde zabrousila do temnějších a hudebně syrovějších vod. Elbe se v Šumperku poprvé představí s novým zpěvákem Pavlem Hrnčířem a poodhalí i několik nových songů z připravované třetí desky. 

Atmosféra a velká dávka emocí

Návštěvníci velikonoční párty se mohou těšit také na pražský soubor Tengri, který působí na scéně od roku 2010, přičemž jejich diskografie dosud čítá jedno demo, dvě řadové desky a dvě split alba. Pražské atmosférické uskupení svou čistě instrumentální tvorbu obohacuje o housle a violoncello. Základní stavební kameny jejich pojetí post-rocku jsou silná atmosféra, velká dávka emocí a autenticita.

Kapela Dying Passion.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
AZ Ekotherm
INZERCE
TV Morava