Galerie Jiřího Jílka slaví třicet let. Výročí připomene debata tuctu zajímavých hostů

ŠUMPERK - Galerie Jiřího Jílka, která si během uplynulých dekád získala renomé po celé republice, slaví jubileum. Její činnost těší příznivce výtvarného umění již třicet let. Oslavy vyvrcholí ve středu 6. září. Odpoledne se ve výstavní síni uskuteční široká debata na téma Umění okolo Pradědu a večer pak slavnostní koncert v klášterním kostele.

Galerie Jiřího Jílka v Šumperku slaví třicet let. Foto: DK

Zajímaví hosté se v šumperské galerii setkají v 16 hodin, kdy se spolu zamyslí nad smyslem a důležitostí umění a kultury v podhůří Jeseníků. Hosté debaty, která je přístupná široké veřejnosti, budou Jindřich Štreit (Sovinec); Anežka Kovalová, Pavlína Vogelová, Radovan Auer, Roman Janků (Šumperk); Růžena Zapletalová, Michal Vyhlídal, Lenka Vavříčková (Rýmařov); Kristýna Krutilová, Tereza Slováková, Tomáš Vlazlo (Jeseník); Jan Freiberg (Příbram). 

Na besedu naváže koncert

"Na odpolední diskuzi naváže v 19 hodin v Kostele Zvěstování Panny Marie v Šumperku koncert Stamicova kvarteta. Hudební soubor v klasickém obsazení dvoje housle, viola a violoncello uvede skladby W. A. Mozarta, J. B. Foerstera a A. Dvořáka," doplnila galeristka Pavlína Vogelová. 

Další akcí, která se uskuteční v rámci oslav 30 let Galerie Jiřího Jílka, bude Artová neděle 10. září, kdy proběhne mimo jiné dernisáž výstavy V síti barev a čar.





INZERCE
HoraLove Tour_O5 a Radeček HoraLove Tour_O5 a Radeček

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava