VIDEO: Klobouk dolů! Šumperská kapela pojala videoklip jako dechberoucí sci-fi podívanou

ŠUMPERK - Na české poměry nevídaně výpravný klip si pro hudební fanoušky připravila kapela Dying Passion ze Šumperka. Sci-fi video k písni Shadowplay z posledního alba Skylor natočil režisér Cyberolas, který má na kontě úspěšné vizuály pro kapely Insania, Dark Gamballe nebo Progres 2.

Zpěvačka Zuzana Jelínková si zahrála astronauta, který vypráví své zážitky z cestování vesmírným prostorem. Foto: Rejdakce

"Vše jsme točili na klíčovacím pozadí a reálný vzhled prostředí, ve kterém se klip odehrává, vytvořil Cyberolas v počítači tak, jak se dnes točí vizuál většiny futuristických a akčních světových filmů," popisuje vznik dechberoucího díla kytarista Standa Jelínek.

Hlavním hrdinou nové desky šumperské progressive rockové kapely je astronaut Skylor. Vypráví své zážitky z cestování vesmírným prostorem a návštěv neznámých planet, při jejichž objevování zvažuje, zda se ještě někdy vrátit zpět na Zemi. Astronaut Skylor, kterého v klipu ztvárnila zpěvačka Zuzana Jelínková, diváka tímto neznámým prostorem provází.

V těchto dnech také vydávají Dying Passion u labelu Vřesová Studánka reedici svého debutu s názvem Secretly, a to na MC. Kazeta vychází s původním masteringem, obalem z thajské edice a s dobovým fanzinem Metal Breath z roku 2000, ve kterém má kapela titulní rozhovor a recenzi.  

Kde můžete vidět a slyšet Dying Passion naživo?

10. 6. 2023 -  SEDLČANY

17. 6. 2023 - BRANKAFEST, BRANKA U OPAVY

30. 6. 2023 - AFOD FESTIVAL, TRHOVÉ SVINY

8. 7. 2023 - ORLICKÁ BRÁNA FESTIVAL, VYSOKÉ MÝTO







INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava