Čechomor v Šumperku oslaví pětatřicet let působení na hudební scéně

ŠUMPERK - Na středu 24. května si šumperský dům kultury připravil pro své věrné publikum jedinečný hudební zážitek. Skupina Čechomor letos slaví pětatřicáté výročí od svého založení. Při této příležitosti zavítá legenda tuzemské world music také do Šumperka.

Sestava Čechomoru se za uplynulých 35 let mnohokrát proměnila. Vůdčí tandem Karel Holas a František Černý však zůstává. Foto: Barbora Mráčková

„Kapele se podařilo za dobu svého působení vybudovat silnou fanouškovskou základnu, která si originálně rockově zpracované české a moravské lidové písně doslova zamilovala. Autorské úpravy Karla Holase a Franty Černého zkrátka zní, jako by do naší lidové tvorby patřily od nepaměti,“ míní produkční DK Michaela Horáková.

Charakteristickými rysy souboru jsou nápaditost aranžmá, osobitá interpretace a inspirace v lidové písni. Zaslouženě je držitelem několika ocenění Anděl. Čechomor mnohokrát úspěšně koncertoval za hranicemi naší republiky, podíval se například do Severní Ameriky, Číny nebo Austrálie. Na svém kontě má spolupráci s řadou významných umělců – americkou písničkářkou Suzanne Vega, irským zpěvákem Iarlem Ó’Lionáirdem, japonským bubeníkem a hráčem na šakuhači Joji Hirotou, zpěvačkami Lucií Bílou a Martinou Pártlovou, baskytaristou Tonym Levinem, Jazem Colemanem, Ivanem Táslerem nebo Vladem Kumpanem.

Zazní staré dobré hity i neoposlouchané novinky

„Na repertoáru slavnostního koncertu nebude chybět žádný ze známých hitů, zejména z fenomenální desky Proměny, ale nejen pro své skalní fanoušky Čechomor chystá i poslechovou ochutnávku z nového alba Radosti života," dodala Horáková.

Koncert Čechomoru si mohou fanoušci dopřát ve středu 24. května od sedmi večer ve velkém sále Domu kultury Šumperk.

Vstupné přijde v předprodeji na 790 korun, v den konání se navýší o stokorunu. Více informací získají zájemci na dksumperk.cz a cechomor.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava