Šumperk zaplní radost z folkloru a lidové hudby

ŠUMPERK - Hned první ročník vzbudil mimořádný ohlas veřejnosti, když vloni zcela zaplnil šumperský H-club. Letos se kvůli velkému zájmu přesouvá do velkém sále domu kultury. Řeč je o jedinečném festivalu cimbálové hudby Cimbálove, který se uskuteční v sobotu 1. dubna a vystoupí na něm osm souborů.

Festival Cimbálove se poprvé uskutečnil vloni v šumperském H-clubu. Foto: red

Na festivalu se představí slovenská zpěvačka Júlia Kozáková s kapelou Manuša, která nechá diváky nahlédnout do hlubin romského folkloru. Přehlídku lidové i vlastní tvorby představí unikátní cimbálová muzika Harafica, proslulá energetickým vystoupení a netradičními aranžemi. Dále vystoupí Hradecká cimbálová muzika, Ľudová hudba Spontán, domácí Cimbálka CML, komorní sbor Motýli, pěvecký sbor ŽAVEZ a dětská Lidová muzika ZUŠ Zábřeh.

Návštěvníci se mohou těšit také na nabídku folklorních předmětů, kvalitní víno a skvělé občerstvení v režii šumperské Pikoly a Ofčích sýrů z Brníčka.

„Cílem akce je předat lidem radost z folkloru a lidové hudby. Každý z účinkujících má na festivalu nezaměnitelné místo a věříme, že se nám podaří vytvořit unikátní atmosféru společného souznění při zpěvu a tanci,“ zve na jedinečnou přehlídku organizátor Alois Pospíšil.

Začátek festivalu je už jednu hodinu po poledni. Více informací najdou zájemci na www.cimbalove.cz





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava