Šumperk zaplní radost z folkloru a lidové hudby

ŠUMPERK - Hned první ročník vzbudil mimořádný ohlas veřejnosti, když vloni zcela zaplnil šumperský H-club. Letos se kvůli velkému zájmu přesouvá do velkém sále domu kultury. Řeč je o jedinečném festivalu cimbálové hudby Cimbálove, který se uskuteční v sobotu 1. dubna a vystoupí na něm osm souborů.

Festival Cimbálove se poprvé uskutečnil vloni v šumperském H-clubu. Foto: red

Na festivalu se představí slovenská zpěvačka Júlia Kozáková s kapelou Manuša, která nechá diváky nahlédnout do hlubin romského folkloru. Přehlídku lidové i vlastní tvorby představí unikátní cimbálová muzika Harafica, proslulá energetickým vystoupení a netradičními aranžemi. Dále vystoupí Hradecká cimbálová muzika, Ľudová hudba Spontán, domácí Cimbálka CML, komorní sbor Motýli, pěvecký sbor ŽAVEZ a dětská Lidová muzika ZUŠ Zábřeh.

Návštěvníci se mohou těšit také na nabídku folklorních předmětů, kvalitní víno a skvělé občerstvení v režii šumperské Pikoly a Ofčích sýrů z Brníčka.

„Cílem akce je předat lidem radost z folkloru a lidové hudby. Každý z účinkujících má na festivalu nezaměnitelné místo a věříme, že se nám podaří vytvořit unikátní atmosféru společného souznění při zpěvu a tanci,“ zve na jedinečnou přehlídku organizátor Alois Pospíšil.

Začátek festivalu je už jednu hodinu po poledni. Více informací najdou zájemci na www.cimbalove.cz





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava