Keltové se vrací do Šumperka po třech letech. Dům kultury roztančí v sobotu

ŠUMPERK - Po tříleté přestávce se příznivci alternativní hudební scény mohou těšit na pátý ročník Keltského večera, který se letos uskuteční den po svátku svatého Patrika v šumperském domě kultury.

Taneční soubor Démáirt si připravil speciální choreografie přímo pro vystoupení v Šumperku. Foto: DK

„Na základě vzrůstající účasti předešlých ročníků i nadšených reakcí šumperského publika, u kterého se keltská muzika i tanec těší velké přízni, jsme se rozhodli uspořádat už pátý ročník tohoto jedinečného festivalu. Zároveň celý program doplní ochutnávka kvalitní skotské whisky, kterou pro návštěvníky zajistí Whisky & Kilt Praha,“ láká na akci produkční domu kultury Michaela Horáková. 

Pozvání na festival tentokrát přijaly kapely Rí Ra, hrající irské tradicionály a instrumentální skladby lehce okořeněné funky a jazzovými vyhrávkami, dále Vintage Wine, kteří v sobě mísí rockovou dravost s melodikou a energií irské a skotské muziky, samozřejmě nemůže chybět i domácí oblíbená skupina Happy To Meet. Ta pravidelně patří k hlavním tahounům celého večera.  

Nebudou chybět irské tance

„Několik překvapivých choreografií si speciálně pro Šumperk připravil i taneční soubor Démáirt. Ten funguje pod záštitou YMCA Brno a patří k absolutní špičce v naší republice. Úzce spolupracuje s tanečníky světových jmen, jako je např. Anne-Marie Cunningham a Shane McAvinchey (Riverdance), nebo Stephen Scariff a Ronan Morgan (Lord Of the Dance),“ doplňuje Michaela Horáková.

Začátek festivalu je naplánován v sobotu 18. března na sedmou večerní. Vstupné je v předprodeji za 250 korun, v den konání poskočí o padesátikorunu.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit