Cimrmani stále táhnou, přivezou i hru o Welzlovi

ZÁBŘEH - Vstupenky na 6. března, kdy Divadlo Járy Cimrmana sehraje v Zábřehu svůj nejhranější kus Hospoda Na Mýtince, jsou sice již mnoho týdnů beznadějně vyprodány, ale pořadatelé z kulturního domu připravili pro obdivovatele žižkovského divadla malé překvapení.

Neobvyklé představení Tož Welzl je poslední akcí letošního ročníku festivalu Welzlování. Foto: ZK

V pondělí 27. března totiž dorazí do zábřežského kina Retro divadlo VšeMožno s originálním představení o osudech místního rodáka Eskymo Welzla, které kombinuje hrané a loutkové scény. Postavu Jana Welzla v něm ztvárnil dlouholetý člen Divadla Járy Cimrmana Marek Šimon a účinkuje zde i další člen „Cimrmanů“ Petr Reidinger.

Welzlování se loučí

„Kus pojednává zejména o setkání prezidenta T. G. Masaryka s polárníkem a dobrodruhem Welzlem, který se v roce 1928 shodou náhod objevil v tehdejším Československu. Schůzka se tehdy oproti předpokladu značně protáhla a byla pro obě strany nezapomenutelným zážitkem,“ popisuje za pořadatele Zdeněk David. 

Neobvyklé představení je poslední akcí letošního ročníku festivalu Welzlování. Vstupné na pořad se začátkem v 17 hodin činí v předprodeji příznivých 140 korun, vstupenky je možné již nyní zakoupit online na kulturak.info nebo v prodejních místech Zábřežské kulturní.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava