Galerie Jiřího Jílka slaví třicet let. Na návštěvníky čekají novinky

ŠUMPERK - Věhlasná Galerie Jiřího Jílka, kterou zájemci o výtvarné umění najdou v Sadech 1. máje v Šumperku, oslaví letos třicet od založení. Nová kurátorka Pavlína Vogelová u této příležitosti chystá několik změn. Nová bude otvírací doba, proměnou prošly webové stránky galerie a také se chystá vedle výstav bohatý doprovodný program.

Galerie Jiřího Jílka zve k prohlídkám výtvarného umění už tři desítky let. Foto: dk

„S velkým ohlasem se setkala první vernisáž tohoto roku, která zahájila výstavu Ondřeje Michálka s názvem Nenadálé vlny a jiné jevy. Doufáme, že zájem o galerii, kterou léta úspěšně vedl výtvarník Miroslav Koval, bude vzrůstat,“ uvedla Hana Písková, jednatelka Domu kultury Šumperk, který galerii provozuje. 

S novou kurátorkou galerie posiluje provoz o nové kustody - brigádníky, díky kterým se galerie stane otevřenější. V blízké době by měli mít návštěvníci také možnost si v přilehlých prostorách galerie posedět u knihovničky s výtvarně zaměřenou literaturou.

„Pavlína Vogelová připravuje už na 12. února komentovanou prohlídku výstavy Ondřeje Michálka, která začne ve čtyři hodiny odpoledne. V březnu se mohou těšit děti i dospělí na výtvarnou dílnu Lept a nenadálé vlny za přítomnosti Pavlíny i zmiňovaného výtvarníka. Zájemci o dílnu, kteří budou mít možnost nahlédnout do principu magie rytí, leptu a otisku, se nám mohou hlásit už v těchto dnech,“ podotkla produkční domu kultury Monika Faltusová.

Oslavy vyvrcholí v létě

Velký projekt 30 let Galerie Jiřího Jílka Šumperk aneb Jiří Jílek a Kovalovi, který se stane středobodem letošních oslav výročí, připravuje nová kurátorka ve spolupráci s domem kultury na léto.

Vstupné do výstavní síně pro děti, studenty, seniory a hendikepované osoby je dobrovolné. Dospělí za vstup uhradí symbolický poplatek.

Program galerie najdou zájemci na webových stránkách.







INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava