Film o Jeseníkách slaví divácký úspěch. Kino narychlo přidává další projekci

ŠUMPERK - Přírodopisný dokumentární film v režii Mariána Poláka, který vypráví příběh fascinujícího koloběhu života jedinečné horské přírody Jeseníků, měl při prvním uvedení v šumperském kině 11. listopadu takový úspěch, že Oko přidává další projekci. Už teď v neděli.

Snímek Království horské divočiny vzbudil mimořádný zájem diváků. Po dlouhé době vyprodal šumperské kino dokument. Foto: Kino Oko

"Z důvodu vyprodaného představení filmu Jeseníky - Království horské divočiny přidáváme další promítání v neděli 20. listopadu od 17 hodin, a to opět za účasti tvůrců," potvrdil rejdakci Kamil Navrátil, ředitel kina Oko.

„Podobný dokument tady dlouhá léta chyběl. Zvláště v dnešní době je velmi důležité naši přírodu správně popularizovat. Věřím, že i tento film k tomu přispěje. Vzdělaný návštěvník s ohleduplným chováním je velkým spojencem a pomocníkem v moderní ochraně přírody, ” uvedl vedoucí Správy CHKO Jeseníky a jeden z tvůrců filmu Petr Šaj.  

Film je určen především milovníkům nejvyšších moravských hor. Nabízí dosud nepublikované záběry na krajinu, v hojné míře využívá leteckého snímkování i časosběrných videí. Také proto byla výroba dokumentu časově mimořádně náročná. Zvláštní péči věnovali autoři natáčení výjimečných jesenických zvířat a květeny.

„Už v počátku naší práce jsme si řekli, že pro natáčení nebudeme využívat žádná zvířata v lidské péči, která se v dnešních dokumentech o přírodě velmi často objevují. Hodně nás potrápil například jeřábek lesní. Je to opravdový duch Jeseníků žijící velmi skrytým životem. Natočit jeho chování neovlivněné člověkem a v jeho přirozeném prostředí v delším záběru nás stálo velké úsilí,“ zdůraznil bruntálský fotograf a kameraman Štěpán Mikulka.





INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit