Petr Fiala z Mňágy se představí i jako básník

ZÁBŘEH - Herečka Kristýna Podzimková, klávesista a kytarista Ondřej Fencl a jako host Petr Fiala, který svou poetiku celoživotně spojil s písničkami kapely Mňága a Žďorp, vystoupí ve středu 9. listopadu v zábřežském kině Retro v rámci neobvyklého pořadu s názvem Poetický večer.

Ondřej Fencl a Petr Fiala uvádí komponovaný pořad, který snoubí hudbu, poezii i divadlo. Foto: ZK

Jedná se o hudebně-poeticko-divadelní projekt, který nabídne zhudebněnou poezii významných českých básníků. „Poezie je dnes považována za cosi archaického, cosi z časů našich babiček, případně z učebnic. Přitom vhodně zvolené básně Jaroslava Seiferta, Václava Hraběte nebo Jana Skácela jsou cosi, co si zamiluje každý vnímavý jedinec, pokud je mu to předestřeno jinak než jako povinná literatura z pera dávno nežijících soch," říká strůjce projektu, zpěvák a multiinstrumentalista Ondřej Fencl.

Vstupenky jsou stále k mání

Páteří projektu je kromě Fencla také všestranná herečka Kristýna Podzimková, známá například z filmů Metanol či Bábovky nebo ze seriálů Ochránce a Ulice, která si recitaci vyzkoušela třeba v komponovaných pořadech s Hradišťanem. 

Poetický večer v zábřežském biografu má začátek v 19 hodin, vstupenky na konkrétní místa se prodávají v předprodeji za zvýhodněnou cenu 190 korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček