Šumperský hafan očekává rekordní účast. Soutěžit má na sedmdesát chlupáčů

ŠUMPERK - Oblíbená soutěž pro všechny psy bez rozdílu ras a velikostí se letos uskuteční v neděli 18. září od 13 hodin opět na nádvoří Pavlínina dvora v Šumperku. Oblíbená akce nabídne už 14. ročník a zájem chovatelů psů neutuchá, ba naopak.

Ředitelka muzea Marie Gronychová je velkou znalkyní a milovnicí psů. Šumperského hafana založila před čtrnácti lety. Foto: archiv

V rámci akce se tradičně uskuteční několik dílčích programů. Hlavním bodem bude soutěž o titul Šumperský hafan 2022, která bude probíhat v několika kolech s tím, že vítěz každého kola postoupí do závěrečného posuzování ve finále.

Druhým vrcholem programu bude šestý ročník dětské obdoby hlavní soutěže. V takzvaném juniorhandlingu, tedy psí výstavě pro děti, se v roli handlera představí děti do 10 let. Chybět nebude ani oblíbená soutěž v kostýmech a také překážková dráha, která bude připravena ve spolupráci s agility klubem Miacis ze Šumperka.

Každý účastník dostane balíček granulí

Všichni přihlášení pejsci dostanou vstupní balíček od českého výrobce granulí JK Animals. Dalším tématem letošního Hafana budou psí sporty. O přestávkách mezi jednotlivými soutěžními koly budou představeny různé sportovní aktivity, které mohou pánečci se svými čtyřnohými kamarády provádět.

Těšit se můžete třeba na ukázku hoopers, pulleru, agility nebo coursingu. O těchto sportech se dovíte spoustu informací a zajímavostí od těch nejpovolanějších, a to od spolku Miacis, od Školy výcviku psů Kláry Kučerové a od Báry Homolové a Miroslava Filipa, kteří trénují canicross a dogscootering (koloběžkování se psem).

Prezentace útulků

Letos jsme mysleli i na nesoutěžící pejsky, kteří si také budou moci vyzkoušet některé sporty,a pánečci se třeba rozhodnou, že se svým parťákem začnou aktivně běhat, jezdit na koloběžcenebo trénovat hoopers. Na Hafanovi se pak můžete na vybraný sport rovnou přihlásit. Všechny organizace se na nové zájemce moc těší. Součástí odpoledne bude i prezentace útulků a neziskových organizací zabývajících se záchranou psů, letos se opět představí Chrti v nouzi, spolek Adopce psů bez hranic a útulky ze Zábřehu a Mohelnice.

A na co se ještě mohou návštěvníci Hafana těšit?

Celým odpolednem bude provázet skvělý Michal Borovský. Chybět nebudou dorty od Karly Mornstein Zierotin, granule dodají JK Animals a AkvaZoo Rataj, Holba odmění majitele adoptovaných pejsků Šeráčkem a populrání skupina O5 a Radeček vydraží speciální pálenku Radečkovici s podpisy všech členů kapely.



Ředitelka muzea Marie Gronychová se svými miláčky :)



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava