Kino Retro navštíví delegace karlovarského festivalu

ZÁBŘEH - Do unikátního projektu s názvem Tady Vary ve vašem kině se zapojilo také kino Retro, které od 3. července nabízí kompletní programový blok letošního ročníku karlovarského filmového festivalu. Zábřežský biograf se stane také jedním z šestatřiceti kin v republice, které poctí svou návštěvou zástupci festivalového týmu.

Zábřežské kino uvede originální portrét giganta světové kinematografie Stanleyho Kubricka. Foto: archiv

Projekci francouzsko-polského dokumentu Kubrick o Kubrickovi uvedou v pondělí 6. července Anna Purkrábková a Pavlína Grossová z programového oddělení projektu Tady Vary. Představí originální portrét giganta světové kinematografie Stanleyho Kubricka, tvůrce filmů jako 2001: Vesmírná odysea nebo Mechanický pomeranč.

„Snímek Gregory Monroa vychází z mnoha hodin audionahrávek s interview, která Kubrick opakovaně poskytl význačnému francouzskému kritikovi Michelu Cimentovi,“ uvedla k filmu vedoucí kina Věra Smrčková.


Unikátní dokumentární snímek Kubrick o Kubrickovi promítne Retro od 17 hodin. Kompletní program přehlídky Tady Vary nabízejí webové stránky kina, kde si mohou zájemci také online zakoupit vstupenky.

Cena lístku na všechna představení činí příznivých 80 korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava