Pavlínin dvůr nabídne další dva festivaly pod širým nebem

ŠUMPERK - Dům kultury Šumperk připravuje další dva festivaly pod širým nebem. Na Pavlínině dvoře se odehrají hudební přehlídky Šumperské Pomněnky a Revival Invaze. Historický areál v srdci města se tak stane místem, kde se potkají jak milovníci trampských písní, tak i příznivci tvrdých kytarových riffů.

Vojta Nedvěd připomene tvorbu svého strýce a otce - Jana a Františka Nedvědů. Foto: dk

„Oba zmiňované festivaly mají v Šumperku už dlouholetou tradici. Vloni se navíc Šumperské Pomněnky poprvé konaly pod širým nebem, což návštěvníci velmi ocenili. Proto i letos trampské, country a bluegrassové skladby zazní pod hvězdami,“ uvedla produkční domu kultury Michaela Horáková. 

V pátek 8. července celý program odstartuje místní seskupení AG4 známými skladbami od Vlasty Rédla nebo Čechomoru. Jako druhá v pořadí se místnímu publiku představí opavská šestičlenná kapela Bluegrass Comeback, která slaví velké úspěchy i v zahraničí. A nejedno trampské srdce zaplesá u vystoupení hlavní hvězdy večera, Vojty Nedvěda se skupinou Tie Break. "Určitě zazní nestárnoucí hity s dílny Vojtova otce a strýce, jako jsou Růže z papíru, Jsem jenom chlap nebo Stánky," slibuje Horáková.

Revival Invaze nabídne rockovou klasiku

Předposlední srpnový pátek se pak na Pavlínině dvoře přitvrdí. „Za doprovodu revivalových kapel se rozloučíme s letní sezónou. Festival se každoročně těší velké návštěvnosti ze širokého okolí a nejinak tomu určitě bude i na letošním 14. ročníku,“ zve příznivce rockové muziky dramaturg domu kultury Ondřej Procházka.  

Jako první v programu vystoupí valašská kapela Rockoví Lišáci. V čele stojí zpěvák Pavel Zdráhal, jehož barva hlasu je věrně podobná rockerovi Jiřímu Schelingerovi. Během vystoupení zazní nejen jeho skladby, ale i celá mozaika českých hitů od Katapultu, Turbo, Václava Neckáře, Karla Gotta, Kamila Střihavky až po Arakain.

Pozvání na Revival Invazi přijaly i další dvě špičkové kapely, například Rolling Stones Revival Brno, která slibuje autentické vystoupení plné zběsilé choreografie a rebelských kostýmů, přesně jak jsme u „Stounů“ zvyklí. A celý večer zakončí AC/DS revival - nejstarší český tribude světoznámé australské party. "Pecky jako Highway to Hell, Rock N Roll Train nebo Back In Black dokážou do víru zábavy strhnout úplně každého," míní Procházka.

Vstupenky na oba chystané festivaly jsou k mání online na SMS ticket a stojí 250 korun v předprodeji. V den konání cena lístku poskočí o padesát korun.

Začátek hudebního programu v Pavlínině dvoře je vždy v sedm hodin večer. Více informací přináší webové stránky www.dksumperk.cz

Závěr hudební přehlídky Revival Invaze bude patřit kapele AC/DS.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava