Zábřeh se stane středobodem inspirace a předávání hudebních zkušeností

ZÁBŘEH - Měsíc červenec je pro město Zábřeh měsícem umění. Přispívá k tomu mimo jiné významná kulturní událost, Mezinárodní interpretační kurzy. Od neděle 10. do soboty 16. července se Základní umělecká škola Zábřeh už podvanácté promění v prostředí, ve kterém se setkají významné umělecké i pedagogické osobnosti, žáci a studenti středních a vysokých škol s uměleckým zaměřením a také zájemci z řad široké veřejnosti, zkrátka osobnosti z celého Česka i ze zahraničí. Budou zde sdílet své zkušenosti a navzájem se inspirovat.

Koncerty pro veřejnost jsou nedílnou součástí Mezinárodních interpretačních kurzů. Foto: archiv

"Příznivci kultury si přijdou na své díky velkému množství koncertů pořádaných v sepětí s touto kulturní událostí nejen v ZUŠ, ale také v kostele svaté Barbory nebo na zámku Skalička. Těmito prostory se ponesou vznosné melodie houslí, viol, violoncell, klavíru a k vidění bude jako každý rok mnoho krásných pěveckých výkonů," sdělila rejdakci zástupkyně ředitele školy Petra Krňávková.

Společný koncert lektorů

I v letošním roce se můžeme těšit na Petrof Piano Trio, soubor, který se stal rezidenčním triem společnosti Petrof, která svou tradicí a kvalitou soubor zaštítila a podtrhuje záměr umělců o spojení umění na té nejvyšší úrovni. Chybět nebude ani originální koncert lektorů.  

"Během svého mnohaletého působení se Mezinárodní interpretační kurzy staly neodmyslitelnou součástí života frekventantů, jejichž nadšení je patrné z opakovaných návštěv, lektorů, kteří na kurzech pravidelně působí, a také pedagogů ZUŠ Zábřeh, kteří svou přítomností zajišťují bezproblémový chod kurzů," dodala Krňávková.

Více informací najdou zájemci ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava