FOTOGALERIE: Notování se proměnilo v ohňostroj hudebních zážitků a emocí

ZÁBŘEH - Dechový orchestr Zábřeh zaplnil v sobotu 11. června svým Notováním Masarykovo náměstí v Zábřeze do posledního centimetru. Na pět tisíc lidí se kochalo fenomenálním provedením filmových soundtracků, které pomocí audiovizuální, světelné a zvukové techniky odezpívalo a odehrálo přes sto umělců ze Zábřeha a okolí. Podívejte se na fotky.

Zábřežské Notování patří mezi největší akce v regionu. Každý ročník navštíví tisíce lidí. Foto: red

Už od 15 hodin se plnilo náměstí návštěvníky, kteří si přišli užít odpolední program. Poslechnout si mohli Big Band Žerotín, skupinu Madalen, Městský dechový orchestr Rybník z Polska, Cimbálku CML Šumperk a kapelu Silence & Joy. Hudební program doplnila i „dětská scéna“ u zámku, o kterou se letos postarali Lezci Zábřeh a DDM Krasohled. Děti si tak mohly vybírat ze skákacího hradu, lezeckých atrakcí, lanovky, nebo dílniček, kde tvořily svá roztomilá umělecká díla.

Celodenní akce pak vyvrcholila Koncertem filmové hudby v podání pořádajícího tělesa Dechového orchestru Zábřeh. Hudební zážitek byl umocněn videoprojekcí na velké LED obrazovce, světelnou show a letos poprvé i dechberoucím ohňostrojem, který byl součástí efektů ve filmových skladbách. 

Znělku Walta Disneyho ozdobil stylový ohňostroj 

Z obřího pódia letos zněly notoricky známé melodie z filmů Top Gun, Noc na Karlštejně, Šakalí léta, Zachraňte Willyho, Star Wars, Šifra mistra Leonarda nebo z westernovky Hodný, zlý a ošklivý.  Mladé návštěvníky jistě potěšily pohádkové motivy, mezi kterými nechyběla světoznámá znělka Studia Walt Disney, ta dokonce zazněla i s na vteřinu synchronizovaným ohňostrojem.

„Byla to jako vždycky pecka! Ale ten Gladiátor, ten byl prostě nepřekonatelný,“ neskrývala nadšení divačka, která podle svých slov skladbu z filmu Gladiátor se sólovou zpěvačkou Eliškou Minářovou celou proplakala dojetím.

Orchestr také zavzpomínal na zesnulou osobnost kinematografie Jeana-Paula Belmonda, a to skladbou z filmu Profesionálové, která jej doprovázela i na poslední cestě v září loňského roku.

Aplaus ve stoje

Brilantní dojem z celého večera potrhly profesionální výkony sólových zpěváků, smíšeného sboru a sólistů na violoncello, housle, klavír, kytaru nebo čínskou dřevěnou flétnu. Tisíce diváků reagovaly nadšeným potleskem ve stoje a orchestr musel třikrát přidávat! 

„Jsme nadšení z divácké podpory. Pozitivní ohlasy jsou pro nás hnací silou do další práce. Proto už teď plánujeme program dalšího ročníku, který se uskuteční 10. června 2023,“ prozradil bezprostředně po koncertě dirigent a kapelník orchestr Lubomír Vepřek.

Akci finančně podpořil Olomoucký kraj a Město Zábřeh. Zájemci, kteří koncert nestihli nebo si ho chtějí zopakovat, budou mít příležitost v sobotu 18. června v rámci festivalu Hudba bez hranic v Dolních Studénkách.








INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava