Zábřežské Léto u zámku opět nabídne hity legendárních kapel a úspěšné filmy

ZÁBŘEH - Také o letošních prázdninách ožije amfiteátr před zábřežským zámkem na Masarykově náměstí pohodovou muzikou a několikrát se promění i v letní filmovou scénu. Akce pod otevřeným nebem zde mohou příznivci kultury navštívit celkem osmkrát, a to vždy ve čtvrtek večer. „Od 9. července až do 27. srpna u zámku nabídneme tři atraktivní koncerty, čtyři filmy, které patřily v posledním období v Zábřehu k nejnavštěvovanějším, a jednu filmovou novinku,“ uvedl Zdeněk David z kulturního domu.

Kulturní pořady pod širým nebem v Zábřeze provází pravidelný zájem veřejnosti. Foto: archiv

Festival Léto u zámku odstartuje 9. července projekcí divácky velmi úspěšné české komedie Ženy v běhu v hlavních rolích se Zlatou Adamovskou, Terezou Kostkovou, Veronikou Kubařovou a Jenovéfou Bokovou.

Další vztahovou komedii se silným hereckým obsazením nabídne „kino pod hvězdami“ i ve čtvrtek 16. července. „Snímek Chlap na střídačku, ve kterém exceluji Jiří Langmajer, Ivana Chýlková a Lucie Žáčková, se úspěšně vyhýbá všem stereotypům o ženách, o mužích a také o tom, jak by se měli chovat,“ uvedla k filmu vedoucí kina Retro Věra Smrčková.  

Zazní hity Lucie i ZZ Top

Na všechny zásadní hity z hudební dílny Davida Kollera se mohou těšit především příznivci kapely Lucie ve čtvrtek 23. července, kdy do Zábřehu dorazí olomoucká skupina Parní Lucie. O týden později zažije Masarykovo náměstí hudební smršť v podání hned dvou souborů: domácí kapely Atom a skupiny The Kredenc, která vznikla jako revival kapely Creedence Clearwater Revival a John Fogerty. „Tohle muzikantské uskupení klade důraz nejen na hudební preciznost, ale i na vizuální stránku a pódiovou show,“ láká na nášup rockové a metalové muziky pod otevřeným nebem Zdeněk David.

V srpnu nabídne Léto u zámku volné pokračování letní komedie z prostředí moravských vinic 3Bobule v hlavních rolích opět s Kryštofem Hádkem, Terezou Ramba a Lukášem Langmajerem. Dále se mohou diváci těšit na komedii Příliš osobní známost, která spojila herečky Elišku Balzerovou, Tatianu Dykovou a Petru Hřebíčkovou, a také oceňované a hvězdně obsazené komediální drama Vlastníci, jež dokonale funguje, přestože se odehrává v jediné místnosti.

Sérii letních akcí zakončí 27. srpna vystoupení revivalu texaské legendy ZZ TOP plné blues, jižanského rocku a hardrocku.

Koncerty mají začátek vždy ve 20 hodin, letní kino po setmění, v červenci tedy přibližně v 21 hodin. V případě nepříznivého počasí se filmová představení přesunou do kina Retro nebo do kulturního domu.

Podrobné informace k jednotlivým akcím nabízejí webové stránky zábřežského kulturáku.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit