Umělecká škola uspořádá happening přímo v centru města

ŠUMPERK - Základní umělecká škola v Šumperku zaplaví centrum města kulturou. V pátek 27. května se totiž uskuteční čtvrtý ročník celostátního happeningu ZUŠ Open 2022. Během komponovaného odpoledního programu se veřejnosti představí žáci všech oborů školy.

Hlavní program vypukne v pátek odpoledne v parku U Sovy. Foto: ZUŠ

"Od 14 hodin zahrají a zazpívají na pěší zóně komorní soubor fléten a žáci klavírního a pěveckého oddělení. S různými mini scénkami vystoupí také žáci literárně-dramatického oboru," uvedl za pořadatele Josef Macek ze šumperské "zušky". 

Městem projde průvod

Na Hlavní třídě před Informačním centrem odprezentují svou činnost studenti výtvarného oboru. O půl třetí opdoledne pak všichni zúčastnění v čele s dechovým orchestrem projdou pěší zónou. "Průvod skončí U Sovy, kde od tří do půl šesté proběhne hlavní program. Lidé se mohou těšit na vystoupení smyčcového, dechového a kytarového orchestru a také žáků tanečního oboru," doplnil Macek.

Na závěr rozparádí publikum koncert kapely Fleksible, jejíž všichni členové jsou bývalými absolventy šumperské umělecké školy.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit