Fanoušci Dying Passion se dočkali. Šumperská alternativní formace se po pěti letech hlásí s novou deskou. Podívejte se na klip!

ŠUMPERK - Dying Passion jsou zpátky v plné síle. Úspěšná šumperská kapela po pěti letech natočila novou desku, kterou už nyní avizuje první singl a videoklip. Devátá řadová nahrávka se jmenuje Skylor a jejího vydání se fanoušci dočkají na magické datum 22. 02. 2022.

Nové album Dying Passion nabídne celkem jedenáct autorských anglicky zpívaných skladeb, které se nesou v duchu atmosférického rocku s prvky dark wave, dream popu a post-rocku.

"Posledních pár měsíců jsem na naší nové desce intenzivně pracoval. Je to můj svět, bez kterého si už život ani nedokážu představit. Samotná tvorba, její natáčení a celkový růst mě neskutečně baví," svěřil se kytarista a duchovní otec kapely Standa Jelínek. Ten se svou manželkou a charismatickou zpěvačkou Zuzanou Jelínkovou tvoří pevný pilíř sestavy Dying Passion.  

Devátá řadová deska šumperských melancholiků vyjde sice 22. února, fanoušci si ji ale mohou předobjednat už nyní. Stačí navštívit e-shop vydavatele. 

Nové skladby zazní naživo na jarním turné

"Bylo pro nás těžké vybrat pilotní singl. Nakonec jsme se rozhodli pro song Aerosouls. Píseň má až takovou dreampopovou či darkwave náladu. S odstupem času si říkám, že je vidět, jaké si na Spotify pouštím playlisty. Dreampop jako žánr byl poslední dobou tím vůbec nejčastějším. Na písničce jsme se ovšem podíleli celá kapela a s původním motivem přišel basák Jan Stinka," prozradil Standa Jelínek.

Kapelu teď čeká kromě vydání nové desky také koncertní šňůra. Na jarní turné o deseti zastávkách vyrazí společně se spřízněnou kapelou Silent Stream of Godless Elegy.


AKTUÁLNÍ SESTAVA DYING PASSION:

Stanislav Jelínek – kytara, klávesy

Zuzana Jelínková – zpěv

Jan Kylar – bicí

Jan Stinka – basa


TURNÉ JARO 2022:

08.04.2022 ׀ Bruntál, Afrika

09.04.2022 ׀ Ostrava, Barrák

14.04.2022 ׀ Brno, Melodka

15.04.2022 ׀ Uherské Hradiště, Mír

16.04.2022 ׀ Hodonín, Nautilus

28.04.2022 ׀ Praha, Underdogs

29.04.2022 ׀ Plzeň, Pod Lampou

30.04.2022 ׀ Šumperk, Městská knihovna

06.05.2022 ׀ Vysoké Mýto, M-klub

07.05.2022 ׀ Valašské Meziříčí, M-klub

Hlavním hrdinou nové desky Dying Passion je astronaut Skylor, který vypráví své zážitky z cestování vesmírným prostorem.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava