Na Freddie Mercuryho zavzpomíná jeho osobní asistent. Podílel se také na filmu Bohemian Rhapsody

ŠUMPERK - Vzácná návštěva zavítá v pátek 14. ledna do Domu kultury v Šumperku. Osobitého zpěváka ikonické skupiny Queen Freddie Mercuryho přiblíží šumperským fanouškům přímo jeho osobní asistent Peter Freestone. Během komponovaného večera zavzpomíná na svého "šéfa" jak v osobních, tak profesních rovinách, které psaly hudební historii. Freestoneovo vystoupení bude doprovázeno akustickými verzemi písní kapely Queen.

Peter Freestone stál po boku Freddie Mercuryho dvanáct let. Foto: archiv dk

"Peter Freestone je muž, který se z úspěšné kariéry garderobiera Královského baletu v Londýně přesunul po bok jedné z největších legend světové hudební scény. S Mercurym strávil celých dvanáct let a zažil s ním šťastné i tragické momenty," připomíná produkční DK Šumperk Ondřej Procházka.

Co z počátku vypadalo jen jako byznys, se postupem let proměnilo v hluboké přátelství. Freestone byl se skupinou Queen od prvních šňůr po USA, přes legendární charitativní koncert Live Aid v londýnském Wembley až po tragický konec jednoho z největší entertainerů všech dob. "Toho všeho byl pan Freestone součástí a je mi velkou ctí, že přijal naše pozvání a o své osobní zkušenosti se s šumperskou veřejností podělí," uvedl Procházka.

Bohemian Rhapsody

Koncertní talkshow plná dechberoucích historek a zajímavých informací začne v pátek 14. ledna o půl osmé večer ve velké sále DK Šumperk. Vstupné je v předprodeji 350 korun.

"Náš host s sebou přiveze spoustu fotografií ze svého osobního archivu a samozřejmě řeč přijde i na oscarový snímek Bohemian Rhapsody. Peter Freestone totiž byl během natáčení pravou rukou režiséra Bryana Singera, a to hlavně proto, aby byla Freddieho postava co nejautentičtější, doplnil na závěr produkční domu kultury.

Peter Freestone vystoupí v Šumperku s českým zpěvákem a producentem Milanem Šatníkem (na snímku vlevo), který vytvořil eduaktivní TFA Project v boji proti AIDS a jako jediný český herec si zahrál ve slavném filmu Bohemian Rhapsody. Se svou kapelou Devinne představí v akustické podobě nejznámější skladby skupiny Queen.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava