Zábřeh přivítá nový rok koncertem

ZÁBŘEH - Po dvou letech se do kostela svaté Barbory znovu vrátí tradiční zábřežská akce – slavnostní novoroční koncert v podání více než dvacetičlenného komorního smyčcového orchestru, jehož vedení se opět ujme dirigent Milan Plodek.

Koncert slibuje nejen tradičně pohodovou atmosféru, ale zejména atraktivní hudební program. Ten nabídne skladby dvou pozdně barokních skladatelů z proslulého rodu Brixiů – Šimona Brixiho a jeho syna Františka Xavera Brixiho. Posluchači se mohou dále těšit na zdařilou Sinfonii pastoralis Jiřího Ignáce Linka, jedné z hlavních postav české kantorské školy 18. století, nebo na koncert pro dva klavíry a smyčcový orchestr z pera Johanna Sebastiana Bacha.

Program vyvrcholí Dvořákem

Hudební večer pak vyvrcholí čtvrtou větou Dvořákovy Serenády E dur pro smyčcový orchestr, která patří mezi skladatelova nejoblíbenější a nejčastěji uváděná díla. Sólových partů se zhostí klavíristky Johana Kolčavová s Pavlou Markovou a zpěvačky Hana Suchá a Johana Pazderová. 

„Na novoroční koncert zveme nejen vyznavače klasické hudby, ale všechny, kteří si chtějí zpříjemnit první den nového roku hodnotným kulturním zážitkem a také prožít chvíle pospolitosti a přátelské atmosféry," uvedl starosta František John, pod jehož záštitou se koncert koná.

Vystoupení komorního orchestru má začátek v 16 hodin, vstupné je dobrovolné. Akce proběhne v souladu s aktuálně platnými opatřeními vlády.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava