Zemřela Jaroslava Vysloužilová

ŠUMPERK - Smutná zpráva zasáhla v úterý 23. listopadu všechny příznivce šumperského divadla a nejen je. Odešla dlouholetá členka místní činohry Jaroslava Vysloužilová. Talentovaná herečka věnovala Šumperku více než čtyřicet let svého uměleckého života.

Herečka Jaroslava Vysloužilová měla to štěstí, že točila s režijními velikány. Foto: archiv

"S velkou lítostí oznamujeme, že nás navždy opustila Jaroslava Vysloužilová, herečka, která patřila dlouhá léta k významným osobnostem našeho divadla. Čest její památce!" potvrdilo smutnou zprávu na svém webu Divadlo Šumperk.

Hrála ve filmech i seriálech

Vysloužilová byla výraznou uměleckou osobností nejen na regionální úrovni. Svými kreacemi obohatila několik zásadních filmů šedesátých let. Na sklonku kariéry dostávala také příležitosti v televizních seriálech.

Rodačka z Prostějova po maturitě nastoupila na brněnskou JAMU, kde v roce 1960 absolvovala studium herectví. V šumperském divadle působila od roku 1967. V roce 2007 obdržela od Nadace Život umělce cenu Senior Prix. Manželem Jaroslavy Vysloužilové byl herec Stanislav Waniek, taktéž dlouholetá osobnost Divadla Šumperk.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava