Muzika hrála na plný koule. Hvězdný Mirai se plavil vlnami fanoušků na nafukovací jahodě

ZÁBŘEH - Festival Koule fest má za sebou další, již třetí ročník. A nutno dodat, že úspěšný. Vše se povedlo na jedničku. Organizace, koncerty, show, zvuk, světla i péče o fanoušky. Jen návštěvnost byla na tak hvězdný program chabá. Ale to je úděl dnešní doby, kdy kvůli covidovým opatřením nemá kultura na růžích ustláno.

Fanoušci kapely Mirai mohli během koncertu plout na nafukovací jahodě. Foto: kf

Už týden před Koule festem zažil Zábřeh podobné zklamání ze slabé návštěvnosti, když v místním kulturáku vystoupila skupina Jelen. Jedna z nejpopulárnějších kapel současnosti přilákala poloprázdný sál. A podobně to dopadlo s Koule festem.

Dvě, možná tři stovky návštěvníků ale nepůsobily na parketu zas tak špatně, neboť pořadatelé sál opticky zmenšili pomocí technického zázemí pro zvukaře a osvětlovače. Koncerty totiž doplňovala prostorná a profesionální světelná show s projekcí na dvou velkých LED obrazovkách. 

Třetí ročník zábřežské přehlídky odstartoval v devatenáct hodin festivalovou hymnou. Po ní otevřel večer koncert zpěvačky Kateřiny Marie Tiché s kapelou Bandjeez. Kromě perfektního hudebního výkonu umělců bylo úvodní vystoupení symbolickou vzpomínkou na zesnulého Davida Stypku, který hrál s Bandjeez na prvním ročníku akce. 

Život je pohoda, život je fajn

Jako druhá se na podiu objevila ostravská kapela Nedivoč a po ní šumperská formace Trocha klidu, která rozvířila publikum nejen svou energií a rebelskými kousky na podiu, ale zároveň navodili tu správnou atmosféru pro hlavní hvězdu večera, kapelu Mirai. Ta měla kromě celé řady hitů pro diváky připravenou show s kouřem a s konfetami nebo vtípek v podobě plavby na vlnách z rukou publika na nafukovací jahodě, přičemž si společně celý sál prozpěvoval: „život je pohoda, život je fajn...“.

Fanoušci odcházeli nadšení, někteří dokonce s drobným dárkem od kapel v podobě cédéčka nebo paliček.

„Moc nás mrzí, že poslední kapela Sioux své vystoupení musela kvůli nemoci odvolat," vysvětlil organizátor Dan Kašpar, proč na závěr festivalu nezahrála šumperská rocková legenda. 

Podle informací naší rejdakce organizátoři už nyní plánují příští ročník. Uskutečnit ho chtějí v pátek 11. listopadu 2022.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava