Mejdan podzimu je tady! Zbývá posledních pár vstupenek

ŠUMPERK - Oblíbený festival Džemfest, který se 21 let koná v říjnu v Šumperku, vypukne už teď v pátek 22. října. Na své si přijdou hudební fanoušci každého věku. V nabitém programu vystoupí legendární kapela Mňága a Žďorp, domácí oblíbenci O5 a Radeček, hitová formace Poetika a mladé naděje české poprockové scény.

Kapela Mňága a Žďorp z Valašského meziříčí patří mezi legendy české rockové scény. Foto: archiv

Hlavní festivalový program odstartuje v pátek o půl šesté večer v Domě kultury Šumperk. „Vedle Mňágy, Radečků a Poetiky uslyší návštěvníci písničkáře Lásku, úspěšnou šumperskou kapelu Trocha klidu nebo zpěvačku Týnu Mrázkovou, která letos vyhrála soutěž Objev rádia Haná,“ uvedl za pořadatele Tomáš Drenka. 

O vstupenky na Džemfest je každoročně velký zájem. "Už jsme zastavili online prodej, ale ještě jsou lístky k sehnání v pokladně Domu kultury Šumperk. Pospěšte si, už jich moc nezbývá," upozornil organizátor.  

Laco Déczi zaplnil klášterní kostel

Džemfest kromě hlavního večera přichystal atraktivní doprovodný program. V úterý 12. října zahrál před zaplněným klášterním kostelem známý jazzman Laco Déczi s kapelou Celula New York. (Z koncertu chystáme podrobnou fotoreportáž včetně exkluzivního rozhovoru s Lacem Déczim - pozn. red.)

Pro příznivce svérázného muzikanta Laca Décziho mají pořadatelé ještě jednu lahůdku. Ve čtvrtek 20. října uvede filmová scéna Džemfestu v šumperském kině Oko zremasterovaný snímek Kid s Charlie Chaplinem u příležitosti 100. výročí premiéry tohoto kultovního dramatu. Původně němý film z roku 1921 nově doplnil scénickou hudbou právě Laco Déczi.

Více informací o festivalu, který je držitelem prestižní Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury, přinášejí webové stránky www.dzemfest.cz

Facebook událost ZDE.


Trocha klidu.

Poetika.

 O5 a Radeček.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava