Laco Deczi: V Šumperku máte moc hezký holky

ROZHOVOR, FOTOGALERIE - Slavný trumpetista Laco Deczi neskrýval nadšení. Jeho koncert v Šumperku v rámci festivalu Džemfest měl úspěch. Zaplněný klášterní kostel tleskal instrumentálnímu výkonu jazzmana, který má i v třiaosmdesáti letech energie na rozdávání. Co se mu na Šumperku nejvíc líbí a jak se udržuje ve formě? I to prozradil v rozhovoru pro Rej.cz.

Jazzový trumpetista Laco Déczi vystoupil v rámci Džemfestu v klášterním kostele v Šumperku. Foto: Petr Pavlík

Je krátce po koncertě v klášterním kostele v Šumperku. Jaké jsou vaše první dojmy?

Byl to nejlepší koncert sezóny! A to jsme letos odehráli přes šedesát koncertů. Lidi jsou tady fantastický.

Zaujalo vás ještě něco na Šumperku kromě vstřícného publika?

Máte tady moc hezký holky, fakt hezký. Dvě za mnou přišly během autogramiády a byly to takové vrtulky...

Festival Džemfest kromě vaše koncertu pořádá také projekci slavného filmu Kid od Charlieho Chaplina, ke kterému jste nově zkomponoval hudbu.

To mě málem stálo rozvod. Byla to opravdu náročná práce. Strávil jsem u toho hodně času, byly zrovna Vánoce, já byl pořád zavřený a skládal hudbu, žena naštvaná, no co mám povídat. Byla to piplačka, políčko po políčku jsem procházel tam a zpátky a hledat k tomu ten nejlepší hudební doprovod. Nechtěl jsem to posr*t, vždyť KID je světová klasika, je to fenomenální dílo, nejlepší Chaplinův film. Určitě se na to běžte podívat.

Jak jste zatím spokojený s vaším turné po Česku?

Koncerty jsou dobrý. Ale včera jsme hráli v Praze, venku, dali nás pod plastový stan a do něho strčili takový ten plynový ohřívač. Stan se začal roztékat, klávesákovi kapal plast do kláves, no hrůza. Jenže když to ohřívadlo vypnuli, mně byla taková kosa, že jsem místo lidí viděl tučňáky a lední mědvědy. Teď jedeme ještě do Bohumína a Havířova, je to tam vyprodaný, tak to se těším. 

Máte přes osmdesát let, ale vaši fyzičku by vám mohl závidět kdejaký padesátník. Prozradíte recept, jak se udržujete v tak skvělé formě? 

Všude si s sebou vozím činky. Pravidelně posiluji. 


FOTOGALERIE:





INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit