Džemfest láká na hitové kapely i na luxusní doprovodný program. Z New Yorku přiletí slavný Laco Déczi

ŠUMPERK - Oblíbený festival Džemfest, který se už 21 let koná v říjnu v Šumperku, zveřejnil letošní program. Na své si přijdou hudební fanoušci každého věku. V nabitém programu vystoupí legendární kapela Mňága a Žďorp, domácí oblíbenci O5 a Radeček, hitová formace Poetika a v neposlední řadě slavný jazzový trumpetista Laco Déczi žijící v New Yorku.

Na Džemfestu vystoupí i Mňága a Žďorp. Právě tato kapela v roce 2000 zahrála na prvním ročníku oblíbeného šumperského festivalu. Foto: archiv

Hlavní program vypukne v pátek 22. října v Domě kultury Šumperk od půl šesté večer. „Vedle Mňágy, Radečků a Poetiky uslyší návštěvníci písničkáře Lásku, úspěšnou šumperskou kapelu Trocha klidu nebo zpěvačku Týnu Mrázkovou, která letos vyhrála soutěž Objev rádia Haná,“ uvedl za pořadatele Tomáš Drenka. 

Laco Déczi zahraje v klášterním kostele

Džemfest kromě hlavního večera chystá atraktivní doprovodný program. V úterý 12. října vystoupí v klášterním kostele známý jazzman Laco Déczi s kapelou Celula New York. „Laco přijede do Šumperka díky klukům z O5 a Radeček, který s ním letos natáčeli společný song a pozvali ho na Džemfest. Nenechte si ujít šanci zažít v kouzelném prostředí kostela koncert temperamentního trumpetisty, který má i v 83 letech životního elánu na rozdávání,“ připomněl Tomáš Drenka. 

Pro příznivce svérázného muzikanta Laca Décziho mají pořadatelé ještě jednu lahůdku. Ve čtvrtek 20. října uvede filmová scéna Džemfestu v kině Oko zremasterovaný snímek Kid s Charlie Chaplinem u příležitosti 100. výročí premiéry tohoto kultovního dramatu. Původně němý film z roku 1921 nově doplnil scénickou hudbou právě Laco Déczi.

Otevřená zpověď kapely Chinaski

„V rámci filmové scény Džemfestu potěšíme i fanoušky populární skupiny Chinaski. Za účasti tvůrců uvedeme dokument Každej ví kulový, který nabízí velmi otevřenou a upřímnou zpověď bývalých i současných členů kapely. Ještě ladíme termín, aby se projekce mohli zúčastnit přímo hudebníci,“ doplnil ředitel kina Oko Kamil Navrátil.

Vstupenky na hlavní i doprovodný program jsou k mání v pokladně DK Šumperk. Majitelé vstupenek na loňský ročník, který se v roce 2020 nemohl uskutečnit z důvodu vládních nařízení, si musí staré vstupenky vyměnit za nové letošní. Výměnu provedou jednoduše kus za kus v pokladně domu kultury.

Více informací o festivalu, který je držitelem prestižní Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury, přinášejí webové stránky www.dzemfest.cz.

Facebook událost ZDE.

Poetika.

O5 a Radeček.

Trocha klidu.

Laco Déczi.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit