Hudba bez hranic láká na filmové melodie, mažoretky nebo Ewu Farnou

DOLNÍ STUDÉNKY - Už 16. ročník oblíbeného festivalu Hudba bez hranic se o víkendu uskuteční v Dolních Studénkách a v Šumperku. Program nabídne vystoupení stovek účinkujících z tuzemska i ze zahraničí. Návštěvníci se mohou těšit na velkolepý koncert filmových melodií nebo vystoupení zpěvačky Ewy Farne.

Zpěvačka Ewa Farna vystoupí v Dolních Studénkách. Foto: archiv

Festival Hudba bez hranic pořádá obec Dolní Studénky a Místní akční skupina Šumperský venkov s významnou podporou Olomouckého kraje. Letošní ročník se uskuteční od pátku 10. do soboty 11. září v kulturním areálu v Dolních Studénkách a v Šumperku. V programu se představí asi pět stovek účinkujících.

„Festival vznikal původně jako přehlídka dechových hudeb a mažoretek. Dnes v programu dostávají prostor i jiné hudební žánry, jako je jazz, pop, punk nebo rock. Letos přivítáme šestnáct kapel a mažoretkových skupin ze tří zemí,“ uvedl Radim Sršeň, organizační ředitel festivalu.

Šestnáctý ročník festivalu Hudba bez hranic odstartuje v pátek 10. září.  Na úvod se kolem devatenácté hodiny představí buldozeři dívčích srdcí Trocha klidu ze Šumperka. Poté zazpívá Ewa Farna v doprovodu své kapely. Večer zakončí vystoupení zábřežské formace Vlny.

V sobotu 11. září kolem půl desáté dopoledne projdou dechové hudby s mažoretkami centrem Šumperka a poté vystoupí „na točáku“ a v parku „u sovy“ před vlastivědným muzeem.

Tečku za festivalem napíše velkolepý ohňostroj

Odpoledne se program přesune do Dolních Studének. Od 13:45 hodin projde obcí paprskový průvod a na něj po čtrnácté hodině navážou vystoupení jednotlivých účastníků festivalu z ČR, Slovenska a Polska v místním kulturním areálu. Sobotní večer vyvrcholí jedinečným koncertem filmové hudby s videoprojekcí v podání Dechového orchestru Zábřeh jeho sborem a sólisty. Festival a celý večer zakončí velkolepý ohňostroj.

„Letošní ročník festivalu pro nás připravil hned několik výzev. Kvůli nařízením vlády v souvislosti s covidem jsme podobně jako v loňském roce přesunuli termín konání z června na září. Festivalu se nakonec bohužel nemůžou zúčastnit všichni domluvení zahraniční hosté, kteří plánovali přijet, což nás sice mrzí, ale i tak se nám podařilo zajistit atraktivní program a věříme, že zahraniční soubory si budou moci bez větších obtíží zahrát na našem festivalu v příštích letech,“ doplnil Radim Sršeň.

Záštitu nad festivalem převzali poslanec Parlamentu ČR Vít Rakušan, senátor Parlamentu ČR Miroslav Adámek a poslanec Evropského parlamentu Stanislav Polčák.

Vstup na akce festivalu je zdarma, pouze za lístek na páteční koncert Ewy Farne a kapel Trocha klidu a Vlny zaplatí návštěvníci v předprodeji 300 korun a v den akce 400 korun.

Podrobný program spolu s informacemi o jednotlivých souborech je umístěn na webových stránkách festivalu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava