Dny památek zahájí dravci. Budou i mumie

ZÁBŘEH – Bohatý program připravil na Dny evropského dědictví (DED) Zábřeh. Kromě netradičních prohlídek památek a míst, kam se lidé běžně nedostanou, budou moci zájemci vidět například i ukázku dravých ptáků a sov. DED budou probíhat od 10. do 12. září.

Hrobka Bukůvků v Postřelmově ukrývá mumie. Přístupná je pouze výjimečně. Foto: jak

„Právě ukázka dravců program letošních dnů dědictví zahájí. Během pátku nebude chybět ani předvedení historických zbraní, kovářů nebo alchymistická laboratoř,“ přiblížila část programu Lucie Mahdalová, mluvčí zábřežské radnice. 

Zábřeh zpřístupní během Dnů evropského dědictví například také věže kostelů sv. Bartoloměje a Barbory, místní zámek a otevřena bude i hrobka Bukůvků v sousedím Postřelmově. Vše v sobotu 11. září od 10 do 12 hodin a od 14 do 16 hodin.

Jedinečná příležitost v Sobotíně

Unikátní šanci nahlédnout do jinak zavřeného mauzolea rodiny Kleinů dostanou lidé v Sobotíně. Objekt bude veřejnosti zpřístupněn příští sobotu mezi 10. a 16. hodinou. Kleinové patřili mezi významné průmyslníky v Rakousku-Uhersku a zásadní vliv měli na budování železniční sítě. Patřil jim také zámek v Loučné nad Desnou a v Sobotíně. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava