Mladík napadl bezdomovce u nádraží v Šumperku. Mrtvé tělo našli lidé až druhý den

ŠUMPERK - Z trestného činu těžké ublížení na zdraví obvinila policie mladíka, který ve čtvrtek 8. července napadl dvojici bezdomovců v Šumperku. Jeden z nich, pětapadesátiletý muž, útok nepřežil.

K útoku na bezdomovce došlo v prostoru autobusového nádraží. Bezvládně ležící tělo našli lidé o den později. Foto: -rej-

„Na základě zjištěných skutečností a podrobného šetření se kriminalistům podařilo vypátrat podezřelého pachatele, kterého policisté ve čtvrtek 15. července zadrželi a následně ho obvinili ze spáchání provinění těžké ublížení na zdraví a krádeže,“ uvedl k případu podrobnosti mluvčí policie Libor Hejtman. 

K útoku na bezdomovce došlo už ve čtvrtek 8. července v prostoru autobusového nádraží. Bezvládně ležící tělo našli lidé o den později. Následná soudní pitva pak prokázala, že muž zemřel na následky zranění způsobených druhou osobou. Pachatel ho navíc okradl o mobil, cigarety a několik mincí. 

S polovičním trestem 

Vzhledem k nízkému věku hrozí pachateli poloviční trestní sazba. „Ta činí v tomto případě čtyři až osm let odnětí svobody. Jelikož se jedná o mladistvou osobu, nebudeme k případu zveřejňovat žádné bližší informace,“ dodal Libor Hejtman. 

Nejde o první ubití bezdomovce v Šumperku. V únoru 2010 napadl devatenáctiletý mladík bezdomovce poblíž Kauflandu – na hlavu mu hodil betonovou tvárnici a muž na místě zemřel. Ve stejný rok na podzim zavraždila trojice výrostků dalšího bezdomovce v šumperských sadech 1. máje. Míra jejich brutality tehdy zaskočila i zkušené vyšetřovatele.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava