Z policejní linky 19. týden – Pozor na katalyzátory! Přišli o ně řidiči v Postřelmově, Sudkově i Zábřeze

OKRES - Opilce, zfetované řidiče, vandaly i zloděje řešili uplynulý týden policisté v našem regionu. Například Zábřehem se ve středu 12. května proháněl teprve osmnáctiletý mladík v autě bez pojištění, bez řidičáku a pod vlivem drog...

Na Zábřežsku policie eviduje zvýšený počet krádeží katalyzátorů z aut. Foto: archiv

Opilec skončil na záchytce 

ZÁBŘEH – S alkoholem to přehnal pětašedesátiletý muž v Zábřeze. V pátek 7. května se tak opil, že upadl na chodníku a nebyl schopen další chůze. Přivolaní policisté naměřili opilci 2,3 promile alkoholu. Hned poté zamířil Zábřežan na záchytku, kde do rána vystřízlivěl.

Sprejer řádil v Koutech nad Desnou

KOUTY NAD DESNOU – Různými nápisy zohyzdil sprejer vlak odstavený na nádraží v Koutech nad Desnou. Barvami ho postříkal v noci na pondělí 10. května. V případě dopadení hrozí pachateli rok vězení.

Bez řidičáku, bez pojištění a pod vlivem drog 

ZÁBŘEH – Velký problém má na krku teprve osmnáctiletý mladík, které ve středu 12. května řídil v Zábřeze Alfu Romeo. Když se ho po osmé hodině večer snažila zastavit policejní hlídka, šlápnul na plyn a snažil se ujet. Daleko se nedostal. Policie ho za chvíli dostihla a zjistila, že výrostek nemá řidičák, auto není pojištěné a řidič má pozitivní test na amfetamin. Lékařské vyšetření a odběr krve řidič odmítl.  

Řidič dodávky odmítl spolupracovat 

JINDŘICHOV – Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý třiačtyřicetiletý řidič Fordu Tranzit, kterého policie kontrolovala minulý týden v Jindřichově. Při lustraci šoféra muži zákona zjistili, že má zákaz řízení všech motorových vozidel. A aby toho nebylo málo, motorista se na výzvu policie odmítl podrobit testu na drogy.  

Zloděj kradl na staveništi 

ŠUMPERK – Škodu za sto tisíc korun způsobil zloděj, který se v noci na neděli 9. května vloupal na staveniště v Šumperku. Tam sebral různé pracovní nářadí včetně laserového nivelačního přístroje. Policie případ vyšetřuje kvůli spáchání trestného činu krádež.  

Pozor na katalyzátory  

ZÁBŘEŽSKO - Na Zábřežsku policie eviduje zvýšený počet krádeží katalyzátorů z aut. Dva tyto případy prošetřují policisté přímo v Zábřeze, další v Sudkově a Postřelmově. Ukradené katalyzátory míří na černý trh, kde je po nich velká poptávka. Muži zákona vybízejí motoristy k obezřetnosti – v případě pohybu podezřelých osob kolem aut mohou lidé volat linku 158. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava