Scéna jako z akčního filmu. Zloději ujížděli autem po poli i lesem

ÚSOV – Po divoké policejní honičce se policistům podařilo zadržet zloděje, kteří mají na svědomí vloupání do několika objektů na Mohelnicku. Pachatele policisté zadrželi ve středu 13. května na Úsovsku. Lapkové se dotírající policejní vůz snažili setřást na polních cestách i přímo v osetých lánech.

Auto s podezřelou dvojicí pachatelů zmerčila policejní hlídka ve středu odpoledne v Úsově. Dozorujícím policistům bylo jasné, že řidič nemá za volantem co dělat, protože ho nedlouho předtím načapali při jízdě pod vlivem alkoholu a zabavili mu řidičák.

„Jakmile řidič zjistil, že se za ním policisté otáčejí, sešlápl plyn a začal ujíždět. Za Úsovem najel do pole a pokračoval směrem k Polici. Následně se snažil policisty setřást v lesním terénu. Osudným se mu stal břeh lesa, který se mu nepodařilo zdolat,“ popsala průběh akce Jiřina Vybíhalová, mluvčí policie.

Policie dopadla sériové zloděje

Při vyšetřování trestné činnosti pachatelů vyšlo najevo, jak „pracovité“ zloděje se podařilo zadržet. Lapkové mají na svědomí vykradenou restauraci v Úsově, květnové vloupání do obchodu v Lipince, i vloupačku do objektu v Troubelicích. Pokusili se také vniknout do prodejny v Lukavici, Bohuslavicích i do tamního obecního úřadu.

„Jak se ukázalo, sérii těchto vloupání má na svědomí policistům dobře známý třicetiletý muž z Mohelnicka a jeho o jedenáct let mladší komplic, který asistoval svému parťákovi hlídkováním u vykradených objektů. V rámci série vloupání měl starší ze dvojice způsobit škodu za více než 150 tisíc korun,“ dodala Vybíhalová.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO Z PRONÁSLEDOVÁNÍ ZLODĚJŮ NA NAŠEM FACEBOOKU.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava