Z policejní linky 17. týden – Havarované auto nechal shořet a odešel domů

Co všechno řešili policisté uplynulý týden? Dopravní nehody opilých a zfetovaných řidičů nebo agresivní ženu, která útočila na svou dceru...

K zapírání řízení auta měl důvod

OSKAVA – Ohořelá fábie vzbudila pozornost v pátek 16. dubna mezi Třemeškem a Oskavou. Auto leželo ve srázu a naštěstí v něm nikdo nebyl. Policie okamžitě začala pátrat po vlastníkovi, do terénu nasadila také psovoda. Majitelka vozu, kterou policisté probudili, tvrdila, že s autem nikam nejala, stejně se vyjádřil i její známý. Ten se ale později pod tíhou důkazů k řízení auta i havárii přiznal. K prvotnímu zapírání měl dobrý důvod – soud mu totiž před časem uložil zákaz řízení všech motorových vozidel.  

Vetřelec nocoval na zahradě 

ZÁBŘEH – Nepříjemné překvapení čekalo na manželský pár v Zábřeze. Když se v úterý 27. dubna probudili, zjistili, že na terase domu spí neznámý muž. Ten přivolaným strážníkům vysvětloval, že neměl kde spát, a tak přeskočil plot a ustal si u domu. Devětadvacetiletého obejdu teď čeká obvinění z trestného činu porušování domovní svobody.  

Motorkář a drogy – kombinace, která musela skončit bouračkou

ZÁBŘEH – Dvaačtyřicetiletý motorkář se v úterý 27. dubna snažil v Zábřeze ujet policejní hlídce. Její auto objel po chodníku, přidal plyn a uháněl k Růžovému údolí. Tam nezvládl průjezd zatáčkou, uklouzl na štěrku, stupačkou zavadil o krajnici a jako hruška dopadl na zem. „Policisté u něj následně provedli test, který vyšel pozitivně na amfetamin. Muž měl u sebe také obal s bílou krystalickou látkou, a naopak mu chybělo řidičské oprávnění,“ dodala k případu podrobnosti mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.  

Žena střízlivěla v cele. Předtím se obula do dcery 

ŠUMPERK – O úctu i o přízeň dcery přišla v pondělí 26. dubna dvaačtyřicetiletá žena z ubytovny v Šumperku. Večer notně popila a začala být agresivní na svoji dceru. Incident vyvrcholil příjezdem policie, která agresivní matku převezla do cely. Ještě předtím jí naměřila více než dvě promile. O dítě se postarali příbuzní.  

Policisté radili chodcům, co si vzít na sebe

OKRES – Ve čtvrtek 29. dubna kontrolovali policisté po celém Šumpersku chodce a cyklisty. Pěší upozorňovali na to, že není dobré chodit po krajnici v tmavém oblečení a radili používat reflexní prvky. Podobný apel směřoval i na cyklisty, kterým navíc muži zákona doporučovali použití přilby.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava