Z lesa si někdo udělal skládku. Lidé zuří a nabízí odměnu za dopadení pachatele

LESNICE – Vlastním očím nemohli uvěřit lidé, kteří si v uplynulých dnech udělali procházku po jinak romantických lesích u Lesnice. Kdosi tamní hvozdy proměnil na autovrakoviště a mezi stromy vysypal hromadu zbytků aut.

Tam, kde ještě vloni rostly sasanky, je teď černá skládka. Foto: -red-

„Je to obrovská hromada nepořádku, někdo to sem musel dovézt náklaďákem. Likvidace černé skládky přijde na desítky tisíc korun. Hrozí kontaminace půdy, což může náklady na sanaci vystřelit hodně nad sto tisíc. Vůbec nechápu toho, kdo něco takového mohl udělat,“ zlobí se Jiří Chlebníček, starosta Lesnice. 

Pět tisíc korun za dopadení vandala

Rozhořčeni jsou také místní obyvatelé i turisté. „Tohle by mě nepřekvapilo před čtyřiceti lety, ale myslel jsem, že dnes už jsme jinde,“ řekl Reji Milan Pokorný. Obyvatelé Lesnice chtějí použít všechny prostředky k tomu, aby vandala dohnali ke zodpovědnosti. Věcí se už zabývá policie.

„Zároveň nabízíme odměnu ve výši pěti tisíc korun tomu, jehož informace povedou k dopadení člověka, který okolí naší obce takto poškodil. Volat mohou na mobil 603 807 746,“ vyzval starosta Chlebníček.





INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit