Z policejní linky 16. týden - Nehoda ochromila hlavní silniční tah na čtyři hodiny

Co všechno řešili policisté uplynulý týden? Dopravní nehody, krádeže, neplatiče alimentů a také neobvyklý nález v lese, ke kterému kriminalisty přivolal hledač pokladů...

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Foto: HZS

Nehoda u Zvole zastavila provoz na čtyři hodiny 

ZVOLE – K vážné nehodě pěti aut došlo v pátek 23. dubna na obchvatu Zvole. Podle prvotních informací byla příčinou bouračky neopatrnost mladé řidičky, která se na poslední chvíli snažila předjet náklaďák. Manévr nezvládla, narazila do svodidel, přičemž se střetla s dalšími dvěma auty. Dva osobáky poškodily odlétající střepy a úlomky. Při bouračce se zranili čtyři lidé, které sanitky převezly do nemocnice. Provoz na silnici první třídy stál v obou směrech čtyři hodiny.   

Další rodič neplatí výživné 

ŠUMPERK – Před Okresní soud v Šumperku brzy zamíří šestačtyřicetiletý muž ze Šumperska, který neplatí alimenty. Jak policisté zjistili, otec neposílá výživné třem svým potomkům od minulého června. Dodnes se jeho dluh vyšplhal na bezmála padesát tisíc korun. V případě uznání viny mu hrozí jeden rok vězení. 

Zloděj „šikula“ doplatil na vlastní nemotornost 

ŠUMPERK – Šumperská policie zadržela pětadvacetiletého mladíka, který se minulý týden snažil ukrást z obchodu v Šumperku dvě láhve vodky. Když se z nich pokoušel strhnout bezpečnostní čipy, jeden půllitr mu vyklouzl a rozbil se o zem. „Tím na sebe přilákal pozornost ostrahy prodejny. Jak při šetření vyšlo najevo, nebyl mladík na poli trestné činnosti žádným nováčkem,“ dodala mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. Už v minulosti zloděj kradl na několika dalších částech Česka, teď mu hrozí tři roky vězení.  

Z rezavé trubky se vyklubal dělostřelecký granát 

RUDA NAD MORAVOU – Hledač pokladů objevil v neděli 18. dubna u Rudy nad Moravou dělostřelecký granát. Předmět se původně tvářil jako kus rezavé trubky. „O to horší bylo zjištění, že muž s nálezem manipuloval a vynesl ho z lesa. Apelujeme na veřejnost, aby v podobných případech s podezřelými předměty nehýbala a okamžitě zavolala policii,“ upozornila její mluvčí Jiřina Vybíhalová.  

Pirát silnic jezdil v Hanušovicích na skútru 

HANUŠOVICE – Hned několik prohřešků spáchal třicetiletý cizinec, který se ve čtvrtek 22. dubna proháněl po Hanušovicích na skútru. Policejní hlídka zjistila, že tak činil bez řidičáku, navíc na stroji, který neměl zákonné pojištění, neprošel technickou kontrolou a SPZ patřila jinému motocyklu.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava