Za vjezd na Vřesovou studánku dostali řidiči tučnou pokutu

JESENÍKY – Pokutu dvacet a pět tisíc korun dostali dva řidiči, kteří se vydali na Vřesovou studánku v Jeseníkách autem. Lokalita se přitom nachází v přísně chráněném pásmu hor, kde nemají vozidla co dělat. Jedno z aut zapadlo ve sněhové závěji, druhé se ho snažilo vyprostit. Podle informací Reje stála za incidentem obyčejná sázka o to, zda se audi na „Vřesovku“ vyhrabe.

Mezi davy turistů a lyžařů u Vřesové studánky se vmísila i dvě auta. Jedná se přitom o jednu z nejvzácnějších lokalit Jeseníků, kam je povolen vstup pouze pěším a cyklistům. Foto: Hnutí Duha Jeseníky

„Je to naprosto nepochopitelné chování. Ti řidiči ohrožovali nejen přírodu a sebe, ale i ostatní návštěvníky hor, kteří se v té době po cestě na Vřesovou studánku pohybovali,“ uvedl Ivo Dokoupil z Hnutí Duha Jeseníky. 

Vůz vyprostila až horská služba

První z vozů cestou ke studánce zapadl a následně se ho pokusil vyprostit další vůz, který do přísně chráněné lokality vjel. Zatímco první šofér dostal pokutu 20 tisíc korun, jeho „zachránce“ odešel s pětitisícovým flastrem.

Uvízlé auto, které zůstalo stát zhruba 400 metrů od Vřesové studánky, musela nakonec vyprostit horská služba. Identitu hříšníků vypátrala policie podle snímků uveřejněných na sociálních sítích. Pokutu pak provinilcům udělila Správa CHKO Jeseníky.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava