Z policejní linky 11. týden – Opilý muž vyhrožoval sebevraždou

Co všechno řešili policisté uplynulý týden? Opilé řidiče, vyhrožování sebevraždou nebo krádeže. V době trvání nouzového stavu hrozí pachatelům vysoké tresty.

Mladý řidič dojezdil ve Starém Městě 

STARÉ MĚSTO – Až tři roky může strávit ve vězení čtyřiadvacetiletý muž, kterého policisté načapali ve Starém Městě při řízení pod vlivem alkoholu. Šofér nadýchal půl promile, navíc vyšlo najevo, že nevlastní řidičák. Soud mu totiž zakázal řízení všech vozidel, a to až do října příštího roku.

O řidičák přišel ve Velkých Losinách 

VELKÉ LOSINY – Téměř dvě promile nadýchal šestačtyřicetiletý řidič ve Velkých Losinách. Policie ho zastavila v ulici Rudé armády. Alkohol tester zobrazil hodnotu 1,83 promile. Muž přišel na místě o řidičský průkaz.

Zloděj si odnesl kladivo 

ZÁBŘEH – Vloupání do rodinného domu v Zábřeze šetří policie. K nahlášení události došlo v pátek 12. března, k samotné vloupačce patrně o den dříve. Pachatel vnikl dovnitř sklepním oknem, z domu pak odcizil bourací kladivo za třináct tisíc korun. Poškozením okna a dveří způsobil škodu za dalších dvanáct tisíc korun.

Příležitost dělá zloděje 

RAPOTÍN – Peněženka odložená na parapetu domu přilákala v úterý 16. března chmatáka v Rapotíně. Kvůli vidině snadného zisku neváhal přeskočit plot a z peněženky ukrást tučnou hotovost. To se mu nakonec podařilo – majitele domu okradl o deset tisíc korun.

Za krádež bundy osm let vězení 

ÚSOV – Až osm let vězení hrozí zloději, který se ve čtvrtek 18. března vloupal do rodinného domu v Úsově. Z objektu ukradl spací pytel a zimní bundu. Dopustil se tak trestného činu krádež a porušování domovní svobody. Trestní sazba je oproti podobným případům dvojnásobná, protože k porušení zákona došlo v době nouzového stavu.

Muž vyhrožoval sebevraždou, skončil na záchytce 

PETROV NAD DESNOU – Neobvyklý případ řešili ve středu 17. března policisté v Petrově nad Desnou. Do vsi vyrazili kvůli oznámení, že agresivní mladík tam s nožem v ruce vyhrožoval prodavačce. „To se nakonec nepotvrdilo. Přesto policisté začali po muži pátrat. Později ho objevili, dotyčný však vzal nohy na ramena a utekl do lesa, kde vytáhl nůž, namířil ho proti sobě a začal vyhrožovat sebevraždou,“ popsala událost Tereza Neubauerová, mluvčí policie. Policisté podnapilého čtyřiadvacetiletého muže zpacifikovali a převezli na záchytku.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit